Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
'ZAŠTO JE UOPĆE DAO OSTAVKU?'

POLA HRVATSKE REPREZENTACIJE STALO U OBRANU IZBORNIKA 'Bila bi ga ludost mijenjati tri mjeseca prije Europskog prvenstva!'

LUKA STEPANČIĆ Desni vanjski PSG-a i jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije otvoreno je progovorio o izborniku Željku Babiću i prebacio dio krivnje za Rio na sebe i igrače
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 11. listopad 2016. 14:23

Kad živiš u “gradu ljubavi”, a tvoje dvije ljubavi su miljama daleko, onda nisi pretjerano sretan. No, Luka Stepančić, desni vanjski rukometnog giganta PSG-a i jedan od nositelja igre rukometne reprezentacije, odbrojava dane. Dane kada će mu se obitelj, supruga Ana i sin Jakov, pridružiti u Francuskoj.

Lijepa vijest

- Na svu sreću, imam puno posla, svaka tri dana utakmicu pa i ne stignem previše kukati za njima. Ali da mi je lako bez njih - nije - priznaje Luka, koji se još privikava na život u Parizu.

- Ma, i ne stignem dalje od kvarta u kojem živim. Stanujem blizu dvorane, tako da sam praktički stalno na potezu stan - dvorana. Ili treniram, ili se odmaram, ili sam na putu.

Ili na telefonu i internetu sa svojima doma.

- Vidio sam na internetu lijepu vijest iz rukometa.

Vijest zbog koje smo, između ostaloga, i okrenuli njegov francuski broj. Vijest da Željko Babić ostaje izbornik rukometne reprezentacije.

- Iskreno, nadao sam se takvom raspletu, to mi se čini najrealnije. Mijenjati tri mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Francuskoj bila bi ludost! - iskreno će Luka otvoriti ovu temu.

- Pogotovo nakon što je izbornik svalio sve na sebe, sebe proglasio jedinim krivcem za ono što se dogodilo na Olimpijskim igrama Riju. A nije bilo baš tako...

Nego kako je bilo?

- Definitivno i mi igrači trebamo snositi odgovornost. Nas je u Riju bilo ukupno 25 i svatko od nas bi trebao preuzeti svoj dio odgovornosti. Ne da se kaže, “ja sam isto kriv”, nego da priznamo, “to nije ono što se očekivalo od nas, zakazali smo u ključnoj utakmici”. Najlakše je svima izdvojiti jednoga pa udarati po njemu. A najčešće to bude izbornik.

Zagreb, 150616.
Poliklinika Aviva, Nemetova 2.
Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Zeljko Babic odrzao je konferenciju za medije i objavio imena igraca  rukometne reprezentacije za OI u Brazilu.
Na fotografiji: Zeljko Babic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zakazali smo i točka

Ali zašto to nitko od igrača nije javno rekao nakon Rija? Zašto nisu odmah stali na Babićevu stranu?

- Iskreno, tek sad me se prvi put pitalo na tu temu. Za druge ne znam. Mislim da svaki od nas treba reći koliko je kriv, gdje je pogriješio. Dosta smo mi igrači razgovarali o svemu u Riju pa i ona dva dana što smo ostali nakon poraza, ali tada to nisu bili suvisli zaključci, bili smo totalno utučeni. Ono što je sigurno, u utakmici protiv Poljske zakazali smo svi. I takve stvari nam se ne smiju više ponoviti.

Kaže, “ne na takav način”.

- Stalno sam imao osjećaj da se dižemo, da će to na kraju ispasti dobro. Pobijedili smo i Dansku i Francusku, finaliste, a tu činjenicu nekako svi zaboravljaju. I onda se dogodi Poljska i naše izdanje koje ni jedan izbornik ne bi mogao promijeniti. Zakazali smo i točka. Mi, igrači. Zato je po meni bili glupo da se na osnovi te utakmice, jedne utakmice, na takav način secira izbornika. Nije to zaslužio. I drago mi je da mu u HRS-u nisu dopustili da ode. I što će nas voditi u Francusku - poručio je Stepančić.

---------------------------------------------------------------------

Ostanak Željka Babića pozdravilo je gotovo pola reprezentacije.

Marko Mamić: 'Meni je drago što je Babić ostao uz nas. Konkretno, mene je dosta naučio o rukometu, prilično mi je pomagao do sada'.

Zlatko Horvat: 'Meni je bilo krivo kad je Babić dao ostavku. On je trener koji ima puno dobrih stvari, dobrih osobina, zna raditi taj posao, zna s nama'.

Manuel Štrlek: 'Razgovarao sam s dečkima dosta o tome, nekako je svima bilo logično da ostane. Ja sam sretan što ćemo nastaviti zajedno dalje'.

Ivan Stevanović: 'Mene je iznenadilo što je Babić uopće dao ostavku'

Marko Kopljar: 'Zašto ne bismo nastavili s Babićem?'

Marino Marić: 'Vidio sam u Sportskim novostima da je Babić ostao izbornik. Apsolutno podržavam taj potez'.

Linker
23. travanj 2024 10:51