Krešo Ivanković
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
BARBIĆ NAJBOLJE KRILO

‘Ponosan sam na ove dečke, na sve što su napravili. A protiv Nijemaca se nismo uspjeli nametnuti...‘

Kad se izgubi finale uvijek su pomiješani osjećaji, sreća zbog medalje i žal
Piše: HinaObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 21:27

Ali naši igrači imaju puno razloga biti ponosni na sve što su napravili tijekom prvenstva.

- Veliko zajedništvo nas je krasilo cijelo vrijeme, igrali smo dobar rukomet, a u finalu je nestalo snage i koncentracije, možda je bila i prevelika želja, pali smo, ali vratit ćemo se mi još jači. Čekaju nas još dva velika turnira u našem godištu i nadam se da ćemo opet biti u ovoj situaciji - rekao je Matej Mandić, koji je posebno zahvalio "osmom igraču":

- Svaka čast navijačima, bodrili su nas i bili uz nas od prve utakmice do kraja, u finalu su unatoč rezultatu navijali svih 60 minuta i to je najbolji dokaz koliko su bili uz nas.

Ivan Barbić je zaradio i nagradu za najbolje lijevo krilo prvenstva, ali njemu i nije bilo do priče neposredno nakon susreta.

- Bilo bi bolje da smo osvojili zlato, ali idemo dalje. Hvala svima koji su nas podržavali.

Izbornik Krešo Ivanković je objektivno prokomentirao rasplet finala.

- Nismo se uspjeli nikako nametnuti, Nijemci su bili bolji u svakom segmentu rukometne igre i zasluženo su osvojili naslov. Ali bez obzira na to jako sam ponosan na ove dečke i na sve što su napravili, a ostavili su iza sebe i Francusku i Dansku i Portugal, Norvešku...

Naporno je ljeto iza njih, ali Ivankoviću je bio užitak raditi s ovom reprezentacijom.

- Lino Červar je dečkima i na početku ovih priprema rekao kako bez velikog odricanja nema velikog rezultata, a ja mislim da je ovo veliki rezultat za hrvatski rukomet i nadam se da će biti još bolje u budućnosti. Nije mi bilo nimalo teško, od prvog dana priprema svaki dan mi je bio prekrasan s njima.

Linker
02. svibanj 2024 20:24