JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
OCJENE IGRAČA

Ponovno je sve oduševio svojom predstavom! Zašto ovog čovjeka nije bilo kada je trebalo protiv Japana!?

Izbornik Červar je odnosu na Japan napravio napredak, ali sada mora opustiti momčad
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. siječanj 2021. 21:10

Hrvatski rukometaši ostvarili su u nedjelju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladavši Angolu s 28-20 (12-11) u dvoboju drugog kola skupine C odigranom u Aleksandriji.

Ivan Čupić je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac utakmice. Pet pogodaka postigao je Ivan Martinović, a po četiri puta su mrežu zatresli Marino Marić i Marko Mamić. Ivan Pešić je imao sedam obrana, a zaustavio je i dva sedmerca. Kod Angole je najefikasniji bio Ferreira sa četiri pogotka.

Evo i ocjena naših reprezentativaca:

Čupić 5 - 46 minuta na terenu, smiruje penale, zabija 6/7, odličan nastup. Ulazi u sredinu, križa, donosi šut vanjskima. Odličan.

Pešić 3 - Solidnih osam obrana. Bilo je onih koje nisu trebale biti, ali je bilo i takvih golova. Forma će ići bolje dok ustalimo obranu.

Šunjić - nije branio.

Marić 5 - Uđe i napravi sve što treba. Nepogrešiv s crte 4/4, pojavio se i kao prednji u obrani 5-1, što on jako dobro može.

Duvnjak 3 - Koliko je bilo potrebno za Angolu. I sam se malo zaustavio zbog prekovremenog posla protiv Japana. Odličan potez.

Horvat 2 - Nije baš u top formi, šut 1 od 4, promašen penal. Morat će bolje, jer ruku na srce i Čupić igra previše.

Kević 3 - Vrlo korektan start debitanta sa 34 godine u seniorskom dresu. Dobro je odradio posao, posebno na startu. Na kraju se nagradio i golom.

Šarac - Neka mini rola, bez gola, bez ocjene.

Štrlek 3 - Korektno, 2 od 3 u 40 minuta igre. Da smo se opustili bilo bi to i puno više.

Musa 3 - Malo je došao sebi nakon lutanja protiv Japana za koje nije bio kriv. Ipak je s njim u sredini to puno žešća varijanta obrane koja nam treba.

Mamić 4 - Dobra utakmica, 4 komada, dobra obrana. On može napadački i više, ali ako ne napada paralelno, nego okomito.

Šebetić - Mala rola, jedan gol, bez ocjene.

Brozović 4 - Sve bolji. Zakrpao nam je rupu u obrani na bližoj strani za izmjenu, istrči u napad kontru, zabije gol. Ispuni sva očekivanja.

Mandić 3 - Samo 20 minuta, za njega malo sa učinkom 1/3. No, agresivnost je s njim druga priča - neprocjenjiva.

Jaganjac 3 - U osam minuta je napravio sve što je trebao. Krasan gol, njegov prvi na SP.

Martinović 5 - Ponovo odličan, samo dokaz koliko je šteta da ga nismo vidjeli u drugom dijelu protiv Japana. Pet komada, a samo 21 minuta na terenu. Bravo!

Izbornik Lino Červar 4 - Borio se i izborio za obranu koja ga stalno muči. U odnosu na Japan bio je napredak, ali sada mora opustiti momčad da bi to izgledalo kako treba i može.

ANGOLA

Muachissengue 3, Gouveia 2; Quitongo 2, Aguiar 2, Teca 3, Hebo 2, Lopes, Pasqual 2, Maneco 2, Nascimento 3, Tati 3, Chicola 2, Panzo, Pestana 2, Antonio 2, Ferreira 3.

Linker
19. travanj 2024 23:14