SRDJAN VRANCIC/CROPIX
8. kolo skupine B

Poraz rukometašica Podravke u Ligi prvakinja, Francuskinje nadigrale Koprivničanke na domaćem terenu

Igračice Podravke držale blagu rezultatsku prednost samo u prvih 10-ak minuta
Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2020. 18:21

Rukometašice Podravke Vegete izgubile su u susretu 8. kola skupine B Lige prvakinja, bolje od njih su u Koprivnici bile igračice francuskog Bresta sa 33-29 (16-14).

Kod Koprivničanki najefikasnija je bila Dejana Milosavljević sa 12 golova, dok su za Brest po osam golova postigle Ana Gros i Slađana Pop-Lazić.

Koprivničake su imale blagu rezultatsku prednost samo u prvih 10-ak minuta nakon kojih je bilo 7-6. No, uslijedila je serija gošći od 4-0 kojom su preuzele vodstvo te ga više nisu ispuštale do kraja dvoboja. Kako vratarice Podravke u prvom poluvremenu nisu obranile gotovo ništa, zaostatak od samo dva gola do velikog odmora nije se činio velikim.

Nažalost, i u drugom poluvremenu Podravka nije mogla računati na pomoć vratica sve do 45. minute, pa je Brest imao i četiri gola viška, a onda je Dumanska spolija nekoliko dobrih intervencija i 10-ak minuta prije kraja bilo je samo 27-25 za Brest. Nažalost, Podravka se nije uspjela primaknuti bliže tomu.

Podravka Vegeta je tako ostala na dva osvojena boda i nakon petog nastupa, dok je Brest stogao do 10 bodova iz sedam nastupa.

Brest i Podravka Vegeta ponovno će se sastati već u ponedjeljak, ponovno u Koprivnici. Bit će to zaostali susret 7. kola u kojemu će ulogu domaćina imati francuski sastav.

Linker
20. travanj 2024 15:22