Jörg Schüler/Getty Images
USVOJENA MOLBA

POTPISANA ODLUKA O POMILOVANJU DONESENA JE PRIJE DVA TJEDNA, A OBJAVLJENA TEK SADA! Zašto se toliko čekalo s objavom o Štrlekovoj sudbini?

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. ožujak 2020. 19:21

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, potpisao je odluku o povratku Manuela Štrleka u sastav reprezentacije.

Nije bilo ni telefonskih konzultacija Skupštine, ni odluke UO HRS-a, jer je predsjednik zbog nastale situacije s potresom i koronom iskoristio svoje pravo.

Ostaje jedino upitno zašto je to objavljeno tek dva tjedna kasnije na stranicama HRS-a. Jer, reprezentacija se za turnir u Parizu trebala prijaviti do 15. ožujka, pa je do tog datuma Štrlek trebao biti pomilovan da bi bio na popisu. Očito je bio.

Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Sve po Statutu

Bilo je jasno da će se to dogoditi, jer sam Zoran Gobac je najavio da što se njega tiče prepreka nema pod uvjetom da se nešto slično nikad više ne ponovi, ali čemu onda čekanje s informacijom, ostaje nejasno, tim prije jer kvalifikacija su odgođene i neće se ni održati od 15. do 17. travnja.

- Kao što znate, Manuel Štrlek je poslao molbu Upravnom odboru i Skupštini HRS-a i ispričao se. Kako se bližio rok za prijavu igrača za olimpijske kvalifikacije u Parizu, koje su kasnije otkazane, a evo nedavno su i same Olimpijske igre odgođene, bilo je nemoguće u uvjetima prijetnje koronavirusa koji je počeo kreirati naš život, sazvati sjednicu Upravnog odbora ili Skupštine HRS-a, a naš Statut mi dopušta tu mogućnost, ja sam naravno potpisao odluku o dopuštenju Manuelu Štrleku da se stavi na raspolaganje reprezentaciji. Sada je sve na izborniku Lini Červaru. Ukoliko bude trebao Manuela Štrleka, on će ga i pozvati. Inače jasno je svima, on je sjajan igrač i jako mi je drago da se cijela ta priča završila na ovaj način.

Zagreb, 070120.
Hotel Panorama. Trg Kresimira Cosica 9.
Konferencija za medije vodstva HRS-a uoci sutrasnjeg odlaska na Europsko prvenstvo.
Na fotografiji: Zoran Gobac, Lino Cervar.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX CROPIX

Bit će vremena

I svima drugima je, pa je šteta da javnost nije saznala na vrijeme. Čuvana je očito na sigurnom, to je važno, i sačuvana, što je još važnije.

Osvrnuo se Grahovac i na ostanak Line Červara na klupi do sljedećeg ljeta, makar je Lino najavio odlazak ovog.

- Gospodin Lino Červar je trenutačno naš izbornik. O tim novim okolnostima nismo razgovarali, jer odluka MOO i organizatora Igara donesena je prije dva dana. Ponovit ću još jedanput, najvažnije je da svi budemo zdravi. O svemu drugom ćemo razgovarati, bit će vremena, kada se vratimo normalnom životu - zaključio je predsjednik HRS-a.

Linker
26. travanj 2024 12:07