Trener Ivica Obrvan s igračima PPD Zagreba
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
NEMOGUĆA MISIJA

Potpuni kaos: U PPD Zagrebu ostali šokirani nakon novog zahtjeva vodećih ljudi europskog rukometa!

Stvarno ne znam što da napravimo, ovo je potpuni nonsens, ogorčen je direktor Šupuković
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 05. travanj 2021. 18:56

Delirium tremens, tako i nikako drugačije ne može se više opisati kaos koji je u svijetu rukomet izazvao koronavirus.

Da, uslijedio je stadij potpunog ludila u rukometnim vodama. Krovna europska rukometna federacija EHF od PPD Zagreba traži da ostvare nemoguće i ipak igraju dvije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Flensburga. Virus se uvukao u redove hrvatskog prvaka, trener Ivica Obrvan na raspolaganju ima doslovno samo pet "čistih" i zdravih igrača, a odgovorni traže odigravanje dviju utakmica 7. i 8. travnja u Njemačkoj.

Priča je duga, utakmice su se već trebale igrati pa su odgođene do ovog sada konačnog dvostrukog termina. Direktor Vedran Šupuković doslovno je na rubu živčanog sloma. Dobro, nije baš tako, no u klubu zaista ne znaju što im je činiti:

- Aleks Vlah, Todor Jandrić, Ivan Laljek, Darko Stojnić i Filip Perić jedini su igrači iz prve momčadi koji mogu igrati, a mi bismo u srijedu i četvrtak trebali igrati protiv ponajbolje njemačke momčadi. Na posljednjem brzom testu pali su i Filip Vistorop i Csaba Leimeter, vjerojatno će im se to potvrditi i na PCR-u i ja ne vidim način kako da to izvedemo i otputujemo u Njemačku. Nemanja Obradović bio je pozitivan otprije kad je bio sa srpskom reprezentacijom, Mario Vuglač je na kortikosteroidima, Šipić je operiran, zarazio se i Srna. Ukupno deset ih je u (samo)izolaciji, šest ih je ozlijeđeno... Gotovo svi su nam igrači izvan stroja.

Šupuković i klupsko vodstvo smatraju da nema smisla igrati, trebali bi nekako skupiti juniore ili preko noći registrirati doslovno ljude s ceste da bi to bilo izvedivo. Naravno, krajnji rezultat nikako ne bi bio upitan, bio bi predvidiv i da su svi "zagrebaši" na broju. A ovako?!

- Ne bih javno trošio riječi na te odluke EHF-a koji je, kao i drugi, još do jučer s 10-0 registrirao utakmice ako bi netko u momčadi imao koronu, a sad se inzistira na igranju iako nam je svlačionica doslovno puna virusa. Stvarno ne znam što tu možemo učiniti, ovo je potpuni nonsens - zaključio je Šupuković.

Istina je, u EHF-u se zaista ne zna tko pije, a tko plaća.

Linker
26. travanj 2024 09:55