CROPIX
ODLAZAK LEGENDE

Potvrđen uzrok smrti Zlatka Saračevića, ispraćaj rukometnog velikana u četvrtak na Mirogoju

Obdukcija je u koprivničkoj bolnici obavljena u utorak, kao uzrok smrti utvrđeno je zatajenje srca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. veljača 2021. 22:32

Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević bit će ispraćen na posljednji počinak u četvrtak, 25. veljače u 15 sati, u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.


Saračević se nakon iznimne igračke karijere posvetio trenerskom pozivu te je posljednje tri godine bio na klupi Podravke Vegete. Preminuo je u nedjelju na večer nakon pobjede u derbiju s Lokomotivom.


‘Cure, ja vas sve volim’, rekao je igračicama Podravke nakon utakmice.


Nažalost, nedugo nakon toga njegovo srce prestalo je kucati. Dogodilo se to u večernjim satima nedjelje na semaforu u Marofskoj ulici, kad ga je trenerica vratarki Barbara Stančin vozila kući iz dvorane. Odmah je stigla hitna pomoć, liječnici su ga pokušali reanimirati više od pola sata, ali nažalost nisu uspjeli.


Obdukcija je u koprivničkoj bolnici obavljena u utorak, a kao uzrok smrti utvrđeno je zatajenje srca. Otišao je definitivno prerano, u 60. godini života. Bio je jedan od najvećih hrvatskih rukometaša i sportaša kojeg ćemo osim po iznimnim sportskim dosezima pamtiti i po ljudskoj veličini i neizmjernoj dobroti.
Počivao u miru.

Linker
18. travanj 2024 14:38