LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
HOBOTNICA NA VRATIMA

Povratak u Zagreb nakon pet godina i nekoliko operacija: ‘Vratio sam se da pomognem klubu, ali i on meni‘

‘Bio sam mlad, a neke greške ne možeš promijeniti. Mislim da bi svatko prihvatio poziv Kielcea‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. ožujak 2021. 20:46

Vraća se nakon pet godina u klub koji ga je napravio reprezentativcem. Mnogi će reći, nije trebao ni otići, ali je zov boljih ponuda bio preveliki. Prvo u Kielce, pa u Gummersbach, pa u Celje i nije se usrećio. Malo pomalo je gubio minute, pa je gubio i reprezentativni status koji je sačuvao ponekim bljeskom. No, nije se uspio ustaliti na golu reprezentacije makar su to svi od njega očekivali.

Čišćenje lakta

Pokušat će drugi put. Vratio se, potpisao na godinu dana s čim se Zagreb nije zaštitio uspije li se Filip Ivić (28) dignuti na nekadašnju razinu po kojoj je bio jedan od boljih mladih vratara u Europi. No, Zagreb trenutno nema previše izbora i povratak Ivića sasvim je sigurno dobar pokušaj, a vjerujemo i da će vrijeme pokazati rezultat dobar i za njega samog i za klub. Fićo je dijete Zagreba, tu je postao igrač, no danas se vraća biti pojačanje za ovu momčad i to će mu sasvim sigurno biti veliki izazov.
Zbog ozljede Ivić je trenutno na bolovanju.
- Lakat sam čistio prije šest tjedana, nije ništa strašno, ali nakupi se svega, pa je zablokirao i usred priprema sam se probudio, ruka otekla, nisam ništa mogao s njim. Izvadio sam dva-tri komadića i sada je OK, polako se vraćam. Ista stvar mi je bila u Poljskoj, ali nisu mi to napravili do kraja, nisu zarubili taj dio koji se odronio od kosti kako treba, pa se i dalje trusio i stvorilo se ponovo.
Zagreb je prvo zvao, pa ste rekli ne?
- Zvali su me da dođem odmah, ali ne bi bilo korektno s moje strane, jer ne bih mogao braniti, a ne bi bilo OK ni prema Celju. Sada bih kroz dva tjedna počeo s treningom, pa se vratiti u finišu sezone. Odradit ću sezonu u Celju do kraja.
No, i tamo je puklo prije vremena?
- U Celju je došlo do problema s financijama i dogovorili smo se da se raziđemo, makar sam imao još ugovor godinu dana. Korona je napravila svoje, otići će 8-9 igrača iz sadašnje postave.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Dovoljno sam mlad

Otkad ste otišli iz Zagreba, nije sve išlo blistavo, kroz vrijeme ste se udaljili i od reprezentacije?
- Bio sam mlad, a neke greške ne možeš promijeniti. Mislim da bi na mom mjestu svatko prihvatio Kielce u tom trenutku, klub koji je bio prvak Europe. Velika škola je to bila, dvije operacije. Nestao sam s radara, prvo uz Szmala, onda uz Cuparu koji je došao da ostane. U Gummersbachu smo ispali iz Bundeslige, što me još dodatno udaljilo. U Celju sam se nekako konačno vratio, ali sada ti problemi s laktom... Skupio sam nešto iskustva, vidio i dobru i lošu stranu, danas znam stvari kojih prije nisam bio svjestan.
A reprezentacija?
- Nešto mojom greškom, nešto drugih, ali gledam razloge koje sâm mogu popraviti i ne sumnjam da ću se vratiti, jer dovoljno sam mlad uz iskustvo koje imam da to mogu. Jedva čekam tu svoju desetu sezonu Lige prvaka.
Zbunjujuće je da ste došli samo na godinu dana?
- Vidjet ćemo, ako bude sve OK, lako produžimo. Vidim se u Zagrebu koji će biti u drugom svjetlu. Želio da vratimo pozitivnu priču. Da Zagreb pomogne meni, kao i ja njemu.
Razgovarali ste s trenerom Obrvanom?
- Jesam, njegova je želja bila da dođem. S kim ću braniti, još ne znam, ali znam da je sve na meni i spreman sam na izazov - zaključio je Ivić.

Linker
03. svibanj 2024 03:15