Luka Šebetić

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
ODBROJAVANJE DO SP

Povratnik među Kauboje: ‘Možemo daleko dogurati, ali sada pričati više od toga nema posebnog smisla‘

"Bit će borbe za mjestu desnog vanjskog gdje smo Martinović, Klarica i ja."
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 06:33

Samo jedan dan u Poreču i odmah Italija u Puli. Pa onda nakon kasne utakmice navečer, odmah druga dan kasnije ujutro. Nezgodno, tim prije što Talijani ne idu nigdje nakon njih. Ustvari, nema tu priprema, dolazi utakmica koja neće pokazati našu snagu, ali stanje u kojem su igrači sigurno hoće. Dresovi za SP nisu podijeljeni, makar se dosta toga može pretpostaviti.

Na pripremama u Poreču je 21 igrač, nema Ivana Čupića koji je bio želja, ali ozljeda ga čini se odvaja od momčadi. Mjesta na startu SP bit će 16, dakle Horvat će morati i te kako precizno odabrati. Josip Šarac i Ivan Martinović trenirali su već u srijedu ujutro, dok su se izbornik Hrvoje Horvat i kapetan Domagoj Duvnjak nakon bundesligaških poslova priključili isti dan poslijepodne.

Pogodio klub

Zdravstveno stanje sigurno će odrediti bitan dio Horvatovog popisa i u ovom trenutku, do polaska za Švedsku teško je reći bilo što konkretno osim želje da ne bude dodatnih problema, jer treba znati da u ovom trenutku u Poreču nema Pešića, Šege, Mandića, Čupića, Jaganjca, Mamića, a svaki igrač nam je dragocjen, posebno da igramo rukomet kakvom težimo.

Jedan od igrača koji nam je jako zanimljiv u ovim priprema je povratnik u reprezentaciju, Luka Šebetić. Svašta mu se sklopilo lošeg u posljednje vrijeme. Prvo se s početkom rata u Ukrajini ugasio Motor iz Zaporožja, onda je otišao u Španjolsku, pa se ozlijedio, pa nije bio ni na Euru lani, pa je bio bez kluba, pa je u sezonu ušao ozlijeđen, da bi konačno dobio priliku u Mindenu i kroz Bundesligu se vratio na stare staze. Zabija, igra u dva pravca, skupio je podosta iskustva kroz godine i uz Martinovića i mladog Klaricu rekli bismo da ta desna strana našeg napada ne bi trebala biti problem.

- Drago mi je da sam tu, posljednji put sam bio na SP u Egiptu prije dvije godine. Dobro se osjećam, s Mindenom sam pogodio klub, igram puno, igram dobro. Nismo u nekoj savršenoj situaciji, cilj će biti ostanak u ligi i mislim da je to veliki izazov u ovom trenutku.

U Poreč je stigao direktno iz Kiela?

- Dobro je bilo, dugo smo se držali, ali teško je s Kielom, pogotovo pred 10.000 gledatelja u njihovoj dvorani. Izgubili jesmo, ali važno da nismo razočarali.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Koliko Šebetiću fale vrhunske utakmice?

- Motor je bio Liga prvaka, ovo je dobro, stabilno, liga je jaka, svi su u pet bodova i svaka utakmica je važna. To je najveći dobitak. Skupio sam nešto minuta, tijelo je to izdržalo i moj dojam je da mogu. Malo me i očvrsnulo sve što sam prošao u posljednje vrijeme. Dva mjeseca sam u kontinuitetu na terenu, počeo sam 6. listopada i to je veliki plus.

Danas će svi dobiti priliku

Slijedi zalet za Svjetsko prvenstvo. Kakva su očekivanja?

- Prvo bit će borbe za mjestu desnog vanjskog gdje smo Martinović, Klarica i ja. Drugo, ždrijeb je zanimljiv, mislim da nam nosi samo jednu europsku reprezentaciju u prvim utakmicama, a što to znači najbolju smo poruku dobili baš u Egiptu na prošlom SP. Egipat je jako napredovao, danas je top momčad. Tako jake provjere kao što su oni nemamo. Prva utakmica je uvijek važna i tako nešto nam se nije baš dogodilo u posljednje vrijeme. No, bit ćemo spremni na to.

Kakvo vam se čini ova momčad?

- Mislim da imamo dobru reprezentaciju, da možemo daleko dogurati, ali sada pričati više od toga nema posebnog smisla. Treba gledati prvu sljedeću utakmicu koja dolazi, to je najbolji recept, jer dok ne pokažeš što možeš, ništa ne vrijedi. Danas na SP nema momčadi koja se lagano dobije preko 10 razlike. Ne znam kakva će biti SAD, ali ako je izbacila Kubu koja ima igrače po Francuskoj i u Portu onda to nešto znači.

Zagrijavanje je protiv Italije?

- Respekt, ali ne treba previše očekivati, tek smo se skupili. Sigurno će nam to poslužiti da snimimo stanje i da nakon Nove godine napravimo stvari zbog kojih smo se okupili - zaključio je Luka Šebetić.

Danas rezultat nije presudan, danas će vjerojatno svi dobiti priliku i jedno važno je da ozbiljno odgovore na nju. Bio bi to najbolji mogući uvod u pripreme za jako važno Svjetsko prvenstvo koje nas očekuje.

Linker
04. svibanj 2024 08:07