JOSEP LAGO Afp
SP U ŠPANJOLSKOJ

Poznato šest od osam četvrtfinalista na svjetskome prvenstvu rukometašica, odluka pada u nedjelju

Četvrtfinale osigurale Francuska, Rusija, a prvome mjestu odlučivat će u ponedjeljak
Piše: HinaObjavljeno: 11. prosinac 2021. 22:47

Nakon dva kola drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj poznato je šest od osam reprezentacija koja će igrati u čevrtfinalu.

Iz skupine 1 to su osigurale Francuska i Rusija, koje će u ponedjeljak u međusobnom dvoboju odlučivati o prvom mjestu. Francuskinjama je za osvajanje prvog mjesta dovoljan i remi.

U skupini 2 izglede za plasman u četvrtfinale imaju tri reprezentacije: Nizozemska, Norveška i Švedska. Šveđankama je za prolaz potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Rumunjske, uz uvjet da dvoboj Norveške i Nizozemske ne završi neodlučenim ishodom. U tom slučaju bi Šveđanke u četvrtfinale odvela pobjeda od tri i više golova razlike protiv Rumunjske. Šveđanke mogu do četvrtfinala i neodlučenim ishodom, ali Nizozemska bi u tom slučaju trebala pobijediti Norvežanke s tri ili više golova prednosti.

U skupinama 3 i 4 poznata su sva četiri čevrtfinalista. U nedjelju će u skupini 3 Danska i Njemačka igrati utakmicu za prvo mjesto za što je Dankinjama dovoljan i bod. U skupini 4 o prvom mjestu će odlučivati Španjolska i Brazil. U prednosti su Španjolke kojima je dovoljan i remi.

Linker
04. svibanj 2024 20:28