GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
NESTVARNA DOMINACIJA

PPD Zagreb osvojio 29. naslov prvaka Hrvatske i opet pokorio sve bez izgubljenog boda: ‘Zasluženo!‘

Nakon pobjede Zagreba u posljednjem kolu, pehar podigao kapetan David Mandić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. lipanj 2021. 19:05

PPD ZAGREB - NEXE 22:19

ZAGREB SD Trešnjevka. Bez gledatelja. Suci: Gubica i Milošević (Osijek)

PPD ZAGREB: Ristanović, Jandrić (11+1); Vistorop 2 (1), Mrakovčić, Mandić 5 (2), Klarica 1, Burić 2, Srna, Obradović, Stojnić 2, Kraljević, Matanović 1, Ravnić 1, Hrstić 1, Laeimeter 1, Vlah 5. Trener Ivica Obrvan

NEXE: Car (16+2), Radovanović; Mileta 1, Mrđenović, Barišić Jaman 1 (1), Buvinić 1, Jelinić 3, Vida 1, Blažević, Severec 2, Pešić 2, Kević, Tomić, Jaganjac 6, Markušić, Pribetić 1. Trener Branko Tamše

SEDMERCI: PPD Zagreb 6 (3), Nexe 3 (1)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Hrstić 25, Srna 39), Nexe 16 minuta (Jelinić 5, 45, Mrđenović 5, 9, 27, Severac 36, Mileta 46, Barišić Jaman 55)

IGRAČ UTAKMICE: Todor Jandrić


Zagreb je podigao svoj 29. pehar za naslov prvaka Hrvatske. Došao je i Zlatko Horvat iz Makedonije, ali je pehar ovaj puta podigao David Mandić. Došao je i izbornik Horvat, šteta je jedino da nije bilo publike, a možda i bolje, jer "napaljenost" ide definitivno u krivom smjeru, što su u utakmici bez prevelikog značaja dokazali i sami igrači, pa bi publika bila zapaljivi dodatak. Vidjet ćemo dokad sve to.


Zagreb i 14. sezonu zaredom završava bez izgubljenog boda. Jedino što nisu uspjeli i ovaj susret dobiti s 10 plus razlike, ali...
Loš rukomet gledali smo u prvom dijelu susreta dvije najbolje hrvatske momčadi. Pregršt pogrešaka, promašaja u igri u kojoj su dominantne figure bili vratari Car s jedne i Jandrić s druge strane. Možda je Nexe slabo naplatilo sjajne obrane Cara. Već po tradiciji bili su prenervozni, što se vidjelo u obrambenim reakcijama koje je Mrđenović već u prvom dijelu naplatio s tri isključenja, zamalo izazvaši incident, jer je Zagrebova klupa burno reagirala na njegovu grubost.


Obrvan je krenuo s Vistoropom na sredini kojeg je u obrani mijenjao Srna. Pokušao je držati ritam, ali su greške taj ritam prekidale, posebno u polukontrama koje nisu išle kako treba. Nije išla ni realizacija s igračem više, kao da nisu prepoznali u nekim trenucima čak i dva igrača više na terenu. Nexe je imalo sličnih problema, Kević je zbog toga završio na klupi dosta brže od predviđenog. Obrane Cara nisu kapitalizirane na način kojem Nexe teži, pa je Zagreb uglavnom bio u mini prednosti s kojom je i otišao na poluvrijeme.


Car je otvorio nastavak još jednim obranjenim sedmercem, no opet Nexe nije to iskoristilo, čak su greškama gurnuli Zagreb u prvi ozbiljan plus (+3). No, nije se zbog grešaka ni zagreb uspio odvojiti, makar je imao prilike. Možda je i velika vrućina i sparina u Kutiji šibica bila ponešto kriva za lošiju izvedbu oba tima. Mirno je Zagreb priveo priču kraju.


- Čestitam igračima, mislim da smo napravili dobar posao i da smo zasluženo osvojili naslov prvaka - kratko je nakon susreta rekao trener Ivica Obrvan.


Slijedi još za vikend finalni turnir Kupa u Poreču nakon kojeg će domaća sezona završiti, makar su mnogi mislili da neće. U polufinalu slijede susreti PPD Zagreb - Dubrava i Sesvete - Nexe, pa je za očekivati da u nedjelju vidimo novi dvoboj Zagreba i Nexea za naslov.

Linker
19. travanj 2024 21:43