SRDJAN VRANCIC/CROPIX
LIGA PRVAKA

PPD Zagreb u 13. kolu doživio i trinaesti poraz, moćni Mađari slavili sedam razlike u Sutinskim vrelima

Iako će natjecanje završiti na posljednjem mjestu u skupini, PPD Zagreb će igrati u osmini finala
Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2021. 22:19

Rukometaši PPD Zagreba u susretu su 13. kola skupine B Lige prvaka pretrpjeli i 13. poraz, kao domaćini su u dvorani Sutinska vrela izgubili od mađarskog Veszprema sa 28-35 (11-17).

Igrači hrvatskog prvaka su protiv mnogo jačeg suparnika iz Mađarske bili konkurentni tek prvih 15-ak minuta nakon kojih je rezultat bio 9-7 za Veszprem. No, tada je uslijedilo razdoblje od osam minuta bez postignutog pogotka domaćih što su gosti iskoristili za odvajanje na 13-7.

Slična situacija ponovila se i u nastavku, Zagreb je agresivnijom obranom i dobrom igrom u napadu smanjio na 27-23, no zatim je ponovno zapao u kreativnu krizu pa se Veszprem odvojio na 32-23.

Najefikasniji u sastavu PPD Zagreba bili su Filip Perić i Csaba Leimeter, dok su Andreas Nilsson i Kentin Mahe postigli po šest golova za Veszprem. PPD Zagreb će posljednji nastup u skupini Lige prvaka imati za tjedan dana, kada će gostovati u Kielu.

Iako će natjecanje završiti na posljednjem mjestu u skupini, PPD Zagreb će igrati u osmini finala i to protiv pobjednika skupine A, a trenutačno vodeći u toj skupini je poljski sastav Kielce. Veszprem je sa 19 bodova osigurao drugo mjesto u skupini.

Linker
21. ožujak 2023 19:50