SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
Žele prekinuti crni niz

PPD Zagreb u Dansku po prve bodove: ‘Želimo se riješiti gorkog okusa iz utakmice protiv Nantesa‘

‘Osjećamo da se moramo iskupiti. Što se tiče same utakmice mislim da će biti jako teška‘
Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2021. 11:09

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba u četvrtak (20.45 sati) će gostovati kod danskog Aalborga u susretu 12. kola skupine B Lige prvaka te će pokušati prekinuti niz poraza i osvojiti prve bodove ove sezone u najjačem natjecanju.

PPD Zagreb je prošloga tjedna odigrao tri utakmice u Ligi prvaka, u dvije je bio konkurentan, protiv Celja PL i Barcelone, dok je u posljednjoj protiv Nantesa bio nemoćan.

"Utakmica s Nantesom je ostavila gorak okus, kojeg se želimo čim prije riješiti. Dosta smo griješili i igrali mlako i neangažirano, ni blizu kao utakmice s Barcom ili one u SEHA ligi. Odlazimo u Dansku sa željom da odigramo na razini upravo kao te utakmice. Svakako moramo ispraviti pogreške koje smo imali s Nantesom. Prva utakmica s Aalborgom je pokazala način na koji se može igrati s njima. To je bila agresivna duboka 5-1 obrana prije svega, koju ćemo mi svakako probati primijeniti. Dat ćemo sve od sebe, moramo se boriti i pozitivno razmišljati. Imamo samo dva dana treninga i probat ćemo pripremiti ekipu u tom vremenu", kazao je trener Vlado Šola.

"Putujemo u Dansku nakon što smo imali zaista dobre igre u prethodnim utakmicama, ali i loš pristup u nedjelju na zadnjoj utakmici. Osjećamo da se moramo iskupiti. Što se tiče same utakmice mislim da će biti jako teška pošto je Aalborg u više navrata pokazao koliko je kvalitetna ekipa i koliko su na svakoj poziciji pokriveni. Očekuje nas jako teških 60 minuta protiv zaista jako kvalitetnog protivnika. Ne smiju nam se događati greške koje su nam se događale prošlu utakmicu. Moramo dati sve od sebe ukoliko im želimo parirati na njihovom terenu", izjavio je prvi golman Zagreba Matej Ašanin.

Prvi dvoboj ovih suparnika u Zagrebu okončan je minimalnom 27-26 pobjedom Aalborga, koji je trenutačno četvrti na ljestvici sa 10 bodova iz 10 utakmica, dok je PPD Zagreb izgubio svih 10 dosadašnjih susreta.

Linker
26. travanj 2024 18:34