Marin Šego

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
SAM JE SVE OBJASNIO

Prava istina o nedolasku hrvatskog golmana broj 1 na Europsko prvenstvo: ‘Moje riječi se sada izvrću!‘

‘Želim sve najbolje dečkima na EP-u, žao mi je zbog tog "tuluma" na kojem virus vodi glavnu riječ‘
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 19. siječanj 2022. 19:12

Mnogi su se ljudi prilikom puta na EP u Mađarsku pitali - kako to da među 18 Horvatovih igrača nema Marina Šege, kako to da nema Igora Karačića, kako to da nema ovog ili onog, zavisno o ukusima i pogledima na rukometnu igru. Naravno kad je među tri i pol ili četiri milijuna Hrvata isto toliko izbornika. I ta su pitanja bila u potpunosti legitimna za sve one koji ne prate rukomet kampanjski, nego na malo ozbiljnijoj "bazi". Da, zaista, kako to da u Mađarskoj nije bilo mjesta za Marina Šegu koji je bio važan kotačić u osvajanju zadnjeg srebra na prošlom EP-u u Austriji, Norveškoj i Švedskoj?!

Bio je odličan. Upravo njega je većina naših poznavatelja rukometa vidjela kao "jedinicu" i na ovom EP, bilo je to u potpunosti za očekivati zbog njegovih igara u francuskom Montpellieru, ali i zbog "minulog rada". Tako je to vidio i potpisnik ovih redova i pitao se - a gdje je Marin Šego?!. Njega je izbornik Horvat bio stavio na listu pričuva i na tome je priča stala makar je mnogima ličila na neprimjerenu "šegu". Kako su u međuvremenu iz domovine u Mađarsku došle vijesti da je Marin prebolio koronu, ali da su ostale "nuspojave" te da on pije antibiotike, tu je priči bio kraj. To je valjda razlog zašto ga nema i - točka. Marin se nije eksponirao, priča je gurnuta pod tepih, ali sad je opet postala aktualna jer je u tekstu na jednom hrvatskom portalu osvanula informacija da je on s razlogom revoltiran nekim odnosima u reprezentaciji.

- Zadnjih pola godine nisam se čuo s izbornikom, nisam znao hoću li biti na pripremama ili neću. Moj me trenar u Montpellieru više puta pitao hoću li ili neću ići na EP, a kad sam mu odgovarao da ne znam, on se iskreno čudio kako igrač od 36 godina s velikim iskustvom igranja u reprezentaciji nema takvu informaciju. Nije mogao vjerovati da se uopće nisam čuo s izbornikom. Ma kakva njegova odluka bila.

Nažalost, događalo se tako nešto i ranije, ne možemo se ne sjetiti skandala kad Slavko Goluža na isti način nije mogao naći zajednički jezik s Ivanom Balićem koji je tako bio otpao s liste putnika na SP-u u Španjolskoj. Balić je tada govorio da ga Goluža nije zvao. O, bilo je još dosta takvih priča, bez obzira tko je bio izbornikom. No, to je već daleka prošlost. Marin Šego je oduvijek bio korektan, oduvijek je davao sve od sebe na vratima reprezentacije i imao je pravo reći to što je rekao i treba mu vjerovati. Nažalost, tako to često biva u sličnim situacijama kad "telefoni ostanu gluhi." Svaka čast Horvatu koji također čini sve što je u njegovoj moći, krpa rupe nastale koronom, trudi se i grči, no Marina je svakako morao zvati. Ako ne u reprezentaciju za EP jer je to njegovo pravo, on odgovara za svoje postupke i svoj izbor - ponovit ćemo - Marina je morao zvati, makar da mu kaže da na njega ne računa. I tu bi priči bio kraj. Ovako je u najgorem trenutku zapaljena vatra koja odvraća pažnju od najvažnijeg, od utakmica koje se imaju odigrati u Mađarskoj.

image

Marin Šego

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

- Rekao sam što sam rekao, no sada se u mnogim portalima priča vrti u smjeru koji ne želim, izvrću se moje riječi. Želim sve najbolje dečkima na EP-u, žao mi je zbog tog "tuluma" na kojem virus vodi glavnu riječ, žao mi je što je otpao sada i moj veliki prijatelj Mate Šunjić. Nadam se da će sve biti u redu. Nažalost, iako sam već imao koronu i cijepljen sam jednom, sad sam je drugi put "pokupio" i ostao sam u Montpellieru dok su moji suigrači otputovali na neke pripreme. Opet sam pozitivan, no vjerujem da će sa zdravljem sve biti u najboljem redu, kao što se nadam da će sve biti u redu i s dečkima u Budimpešti. Bez obzira na sve, da nisam pozitivan, došao bio u Mađarsku kao što ću se i dalje odazivati na pozive u reprezentaciju koja mi je svetinja kao i svim mojim suigračima. "No hard feelings", uvijek ću biti na raspolaganju. Kad me je novinar pitao gdje sam, kako sam, jednostavno sam odgovorio na postavljena pitanja, tako i na ono kad me je pitao jesam li se čuo s izbornikom. Rekao sam samo kakvo je činjenično stanje. Nažalost, mnogi portali sada na krivi način interpretiraju tu priču, pišu i nešto što nisam rekao...

Uvijek pozitivni Marin, korektan, dostupan, istinoljubiv, a prije svega vrhunski vratar. Sa 36 na leđima potpisao je ugovor s klubom iz Bundeslige, sljedeće će sezone igrati u Göppingenu. A to dovoljno govori. Bit će za njega mjesta u reprezentaciji na sljedećem SP-u u Poljskoj i Švedskoj dogodine, sigurni smo...

Sportcast sa Vladom Šolom pogledajte u nastavku:

Linker
26. travanj 2024 01:58