Hrvatski rukometaši u Budimpešti

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
(NE)REGULARNI EURO

Prijeti opći kaos prije utakmice Hrvatske: Rezultati testiranja stižu 30 minuta prije početka susreta!?

Njemački mediji već su krenuli s apelima da se njihova reprezentacija povuče s Eura.
Piše: Sportske novosti/Jutarnji listObjavljeno: 19. siječanj 2022. 22:11

Hrvatski rukometni reprezentativci u četvrtak od 15.30 sati otvaraju njihovim nastupom protiv Crne Gore nastup u drugom krugu Europskog prvenstva. Iz Szegeda su se Kauboji preselili u Budimpeštu, a njihov neizostavni suputnik - koronavirus, i dalje je prisutan...

Izbornik Hrvoje Horvat muku muči sa sastavljanjem zapisnika kojeg može sačinjavati do 16 igrača u svakom rosteru. Hrvatska je već na 29 korištenih igrača, a o svemu tome razgovarali smo u utorak u našem Sportcastu. U goste nam je stigao legendarni vratar Vlado Šola.

Horvat je morao pozvati čak šestoricu novih igrača za drugi krug natjecanja, a ono što slijedi moglo bi dodatno uzurpirati redove Kauboja. Naime, saznajemo, naši će rukometaši rezultate zadnjih PCR-testova pred utakmicu s Crnom Gorom doznati - pola sata prije utakmice?!

Poznavajući organizacijske sposobnosti natjecanja u rukometnom sportu, vrlo lako bi se moglo dogoditi da rezultati ne stignu ni onda. Sjetimo se nezgoda s hrvatskim rukometašicama na netom održanom Svjetskom prvenstvu. Doduše, ono je u organizaciji IHF-a, Svjetske rukometne federacije, ali niti tamo izbornik Nenad Šoštarić praktički do ulaska u autobus nije znao koga će iz hotela moći povesti na utakmicu.

Kolokvijalno dakle, zakasne li rezultati jutarnjih PCR-ova, doslovce se može dogoditi da zdravstvene vlasti u Mađarskoj dođu na teren MVM Arene u Budimpešti po nekog novog zaraženog igrača iz bilo koje reprezentacije. Razglaba se već dugo o regularnosti samog Eura u rukometu, a ono što se Hrvatskoj događa u mađarskom dijelu Europskog prvenstva, u Slovačkoj "napada" njemačku reprezentaciju.

Uoči početka drugog kruga i prve utakmice protiv Španjolske, njemački izbornik Gislason je ostao bez još trojice "koroniziranih": Christopha Steinerta, Djibrila M'Benguea i Sebastiana Heymanna te je trenutačno na samo 13 rasploloživih igrača. U prvom krugu, u kojem su upisali sve tri pobjede, bio je bez devetorice: Tilla Klimpkea, Marcela Schillera, Juliusa Kühna, Kaija Häfnera, Time Kasteninga, Lukasa Mertensa, Luce Witzkea i Andreasa Wolffa. Ukupno je to 12 inficiranih igrača njemačke reprezentacije i u njihovim medijima je sve više apela da se odustane od Europskog prvenstva i da se "naši dečki vrate kući.

Linker
26. travanj 2024 08:27