Robert Belosevic / Hanza Media / Hanza Media
SVI FILOZOFIRAJU, ON U TRI RIJEČI

LEGENDARNI PAKO ĆAVAR SAŽEO SVE 'TAJNE' I PROBLEME HRVATSKOG RUKOMETA U JEDNU REČENICU 'Stvar je vrlo jednostavna...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. listopad 2016. 14:22

Patrik Ćavar ostvario je još jednu veliku životnu želju. Nekad briljantni rukometaš, u danima igračke karijere i najbolji na svijetu, prije nekoliko mjeseci okušao u ulozi sukomentatora na rukometu i pokupio za početak dobre kritike prijenosa olimpijskih kvalifikacija u Herningu, makar mu je u nekoliko navrata došlo da uleti na teren. Izdržao je i kaže:

- Tek sada sam shvatio kako je vama.

Od utorka je debitirao i u ulozi komentatora na Sportklubu. No, u najnovijem slučaju riječ je bila o tenisu, u koji se zaljubio nakon igračke karijere. Teniski reket mu je svakodnevica. Poznato je da je trenirao Tomislava Brkića BiH reprezentativca s kojim je dogurao ispod 200 mjesta na ATP listi. No, sam je iskreno priznao da je to za njegove trenerske mogućnosti bio vrh. No, za komentatorske je očito tek početak.

Nisam imao tremu

Teniski debi na TV-u imao je na ATP turniru iz Basela i baš su ga dopali argentinski reprezentativci, s kojima će naša Davis Cup selekcija uskoro igrati za naslov u zagrebačkoj Areni veliko finale.

Je li bilo treme kod prvog prijenosa?

- Ma, nije, tek malo zbog tehnike prijenosa, dok se ušaltaš sa svim onim tipkama, miksetama i to, ali što se sporta tiče, bez problema. Rekao sam da mogu, mogao bih uz rukomet i to, i nešto ovih borilačkih, mislim da mi ide od ruke.

Sn arhiva

Za početak je imao dva meča, Del Potro - Haase i Delbonis - Berankis. Pa eto, idealna prilika za čuti kako teniski komentator gleda na Del Potra i Delbonisa, s kojima će se naši teniski asovi uskoro sresti u Areni?

- Ovako, da nema Del Potra, kladio bih se da mi to dobivamo glatko. No, s obzirom na to da je on tu, da je u vrhunskoj formi koja sliči onoj iz najboljih vremena kada je bio 4. na ATP listi, mislim da ćemo imati jako težak posao. U tom meču protiv Haasea vidjela se dominacija, nije se pomučio, nije se potrošio, a rutinski je odradio posao protiv jednog dobro protivnika. Kako bi se reklo, “koliko je trebalo”. Delbonis nije ta klasa, ali je dosljedan, uporan, a takvi su uvijek neugodni. Okrenuo je meč nakon 0:1 i pokazao da će biti teško u Areni. No, ja sam optimist.

I rukometna događanja su vrlo intenzivna, imali smo strku oko izbornika, pa je Zagreb ostao bez trenera... Za početak, kako vi komentirate situaciju oko odlaska Vujovića s klupe PPD Zagreba?

- Mislim da je jednostavno došlo do zasićenja, da je promjena bila realnost jer je momčad prestala davati na terenu očekivano. Vuja je vrhunski, no, teško je svaki put ostati bez tri -četiri igrača i tražiti nove tražiti motive... I momčadi i treneru.

Patrik Cavar
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Previše napadali Babića

Željko Babić ostao je na čelu selekcije...

- Na njega je palo previše drvlja i kamenja, barem po meni, a stvar je vrlo jednostavna. Da ima bolje igrače i on bi bio bolji. Trebamo se za početak pomiriti s tim i početi graditi temelj više. Kad će biti, ne znam.

Zbog uloge komentatora vratio se...

- Opet sam u Zagrebu, vidjet ćemo kako će ići, polako. Ja sam zadovoljan.

Tko zna što bi rekao njegov prijatelj, teniski mentor Ratko Tomljanović da ga čuje.

Linker
25. travanj 2024 00:52