Goran Antevski

 TWITTER/SCREENSHOT
MAKEDONSKI NOVINAR

‘Provjerili smo s ljudima iz bolnice, ima tragova nasilja nad Denisom! Kažu i da je ležao u travi...‘

‘Čovjeka se može pretući i bez da se izvana išta vidi‘, rekao je Antevski.
Piše: Ivan Renić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. travanj 2022. 19:13

Smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Sjevernoj Makedoniji podignula je obje zemlje na noge. "Užarene" su telefonske linije, svi žele saznati što se točno dogodilo. Jer, kako je poznato, postoje dvije verzije događaja. Da je istina, nažalost, ipak ona nasilna, mišljenja je Goran Antevski, urednik specijaliziranog rukometnog portala "24 Rakomet".

- Iz bolnice su rekli da nema vanjskih tragova nasilja, ali prema našim saznanjima ima puno unutarnjih. To smo provjerili s ljudima koji rade u bolnici. Jasno je kako se čovjeka može pretući i bez da se izvana išta vidi – priča Antevski za Slobodnu Dalmaciju.

Njegova riječ u makedonskom rukometu zasigurno ima težinu. Antevski već godinama prati ovaj sport, upućen je u sva zbivanja...

- Kako vrijeme odmiče, pojavljuje se sve više verzija događaja. Mnogo je teorija, priča ide od čovjeka do čovjeka. Ovo je postala glavna vijest. Neki govore i o tome da su snimke nadzornih kamera postojale, ali su izbrisane. Možda se nešto i pokušava zataškati.

Antevski je već sinoć objavio da je Tot pretučen, kako je i glasila prva informacija. Mislili su to svi, sve dok iz bolnice nisu odlučili to opovrgnuti. Upravo to je izazvalo najveću sumnju...

- Svi pričaju da je bio brutalno pretučen. Kolege iz redakcije su se čuli s ljudima iz osiguranja tog noćnog kluba. Potvrdili su im da se nešto dogodilo. Dakle, nešto se ipak zbilo. Kažu i da su ga našli kako leži u travi. Čini se da nije samo srce razlog smrti.

Rođeni Đakovčanin igrao je za skopski Butel. U međuvremenu su stigli i nalazi obdukcije tijela 27-godišnjeg rukometaša. Rezultati su pokazali da u krvi nije imao nikakve tragove narkotika ili drugih stranih supstanci.

- Čuo sam i da su u klubu uvjereni da je Tot bio pretučen. Ali nitko se ne želi zaletjeti s ikakvim tvrdnjama. Svi čekaju da se provede službena istraga – zaključio je Antevski.

Linker
01. svibanj 2024 00:02