Nenad Šoštarić, Vlado Šola, Patrik Mršnik i Dražen Pinević
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE #19

Prvak svijeta? Hrvatska! Evo zašto je neuništivi Duvnjak najbolji na planeti: ‘To nitko ne vidi!‘

U studiju Hanza Medije razgovaralo se o SP-u u Egiptu, a prisjetili smo se i uspjeha rukometašica.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2021. 07:54

Spremni smo za rukometno ludillo! Prava uvertira siječanjskoj rukometnoj groznici dogodila se u studiju Hanza Medije gdje su, u sklopu novog SuperSportske podcasta gostovala redom eminentna imena iz rukometnog svijeta. Ugostili smo Vladu Šolu, nekadašnjeg vratara Kauboja i aktualnog trenera hrvatskog prvaka, PPD Zagreba te Nenada Šoštarića, izbornika ženske reprezentacije. Uz vrsne rukometne stručnjake, ulogu suvoditelja imao je Dražen Pinević, dugogodišnji kroničar rukometnih zbivanja u redakciji Sportskih novosti. SuperSportske podcast #19 vodio je Patrik Mršnik, novinar u web-redakciji SN.

Glavna tema, jasno, bila je Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu koje će početi večerašnjim ogledom domaćina protiv Čilea. Hrvatska, kao i svake godine na velikim natjecanjima, cilja na najviša ostvarenja. Nakon srebra na Europskom prvenstvu prošle godine, ciljevi su ostali isti...

- Naravno da smo spremni uzeti medalju, svaki puta je to tako. Hrvatska je uvijek u krugu favorita, od 2003. godine i te naše generacije u Portugalu nismo se spustili niže od 6. mjesta na nekom velikom natjecanju. E sad, bitne su okolnosti, korona i sve ono ostalo. Ali, da smo u vrhu - apsolutno jesmo - rekao je Vlado Šola.

image
Nenad Šoštarić, Vlado Šola, Patrik Mršnik i Dražen Pinević
HANZA MEDIA

Naši su gosti, na brzopotezno pitanje tko će biti svjetski prvak, svi u glas odgovorili - Hrvatska!

Za našeg novinara Dražena Pinevića nema sumnje tko je najbolji rukometaš svijeta ovoga trenutka:

- Nema dileme, to je Domagoj Duvnjak. Njegov suigrač iz kluba Sander Sagosen je potentan igrač, naravno da je brži, možda je bolji i kao strijelac. Ali, udio Duvnjaka u Kielu gdje igraju zajedno je strahovito velik. Ljudi ne vide da je on u polufinalu Lige prvaka protiv Veszprema Mađarima kod -4 ukrao tri lopte i da je na temelju toga Kiel dobio utakmicu i prošao u finale te kasnije uzeo naslov.

Prisjetili smo se i grandioznog uspjeha rukometašica u Danskoj.

- Ma, znate već priču. Praktički nas nitko osim Dražena (Pinević, op.a.) nije ispratio u Dansku. E, sad smo već postali prepoznatljivi. Prije nismo mogli organizirati prijateljsku utakmicu, a sad bi nas svi već vidjeli na nekim turnirima, već su zvale Poljakinje... Imali smo ono najbolje što Hrvatska može ponuditi i bili smo prava ekipa - rekao je Šoštarić.

Cijeli podcast SuperSportske #19 pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
19. travanj 2024 07:26