Ali Mohamed

 ANTE CIZMIC Cropix
NE MISLE STATI

Razvalili Hrvatsku pa upisali novu veliku pobjedu: Egipćani dobili 11 razlike i odmarali igrače

Prva postava bila je na klupi, neki od najboljih našli su svoje mjesto i na tribinama,
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2023. 19:39

EGIPAT - MAROKO 30:19 (13:9)

JONKOPING Husqvarna Garden. Gledatelja 3.104. Suci: Lenci i Grillo (Argentina)

EGIPAT: Homayed (11), Aly (6+1); Ramadan 1, Elnakkadi 3, Mohamed 2, Elmasry, Elwakil, S. Elderaa 4, Y. Elderaa 3, Kaddah 7, Abdelhak 3, Saad 5 (2), Mohsen 1, Mesilhy, Shebib, Ali Zein 1.

MAROKO: Laaroussi (11), Ouaali; Reida, Bentaleb 2, Zaher 2, El Hakimi 1, Braut 1, Lekbi 5 (1), Fougani 1, Ezzine, Harchaui 2, Belhou, El Kachradi 1, Ismaili 1, El Malki 2, Slassi 1.

SEDMERCI: Egipat 2 (2), Maroko 2 (1)

ISKLJUČENJA: Egipat 2 minute (S. Elderaa 44), Maroko 8 minuta (Harchaoui 5, 48, El Malki 33, 39)

Egipat je bio veliki favorit protiv Maroka. Makar se radilo od prvoj i trećoj selekciji Afrike kvalitetna razlika je bila očita, pa je Parrondo na egipatskoj klupi počeo utakmicu s kompletno drugom postavom. Prva i najbolja je bila na klupi, neki na tribini, vratar Hendawy i pivot Shebin čak na tribini. To što je na mjesto Hendawyja došao Mohamed Ali i makar prvi susret nije bi branio, nije bilo problem, jer bio najbolji igrač Egipta u prvih 30 minuta.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Samo je Elmasry u obrani odigrao svoju klasičnu minutažu. Sve ostalo su bila nova imena. U vanjskoj liniji Kaddah Seif Elderra - Abdelhak, na krilima Elnakkdy i Saad, na crti Mohsen. I bez uzbuđivanja, jer obrana Egipata je bila pretežak upitnik za Maroko koji je gubio lopte, a od straha pred Alijem često promašivao cijeli gol i da nije bilo na marokanskom golu odličnog Laaroussija Marokanci bi potonuli odmah žešće, a ovako je -4 na poluvremenu bio sasvim pristojan rezultat.

Egipat je bio dvije brzine sporije od utakmice s nama. Laganim rukometom tražili su rješenja i nije tu bilo nikakvih problema. Tek je Ali Zein uzeo svoje minute u prvom dijelu od udarne postave. Više nego dovoljno da i bez ubrzanja dođu do sigurne prednosti.

Nastavio je Egipat u laganom ritmu, ali je i taj lagani ritam bio pretežak za Marokance koji su se svi više gasili, pa se čak spustili u obranu 6-0 koja im inače nije svojstvena, ali koja znatno manje troši. Maroko se trudio sporijim napadima ublažiti povećanje razlike, ali koliko god oni usporili Egipat je mirno čekao svoju priliku i dočekao plus 10 (25:15) u 53. minuti. Makar su mnogi s nadom najavljivali da bi afrički obračun Egiptu mogao donijeti probleme, to se nije dogodilo, niti je bilo realno. Egipat je lako ostvario cilj, čak je i odmorio, a čeka ga SAD, dakle, još malo odmora. Tako se to radi.

Linker
01. svibanj 2024 23:07