Marin Šipić

PROMJENA U KARIJERI

Reprezentativac prelomio i napušta prvaka Hrvatske! ‘Nemam izbora, mislim da je moja odluka logična...‘

Spletom nesretnih okolnosti je postao žrtva sustava i polako s vremenom gubio na značenju u momčadi
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. srpanj 2022. 15:44

Marin Šipić je prelomio, od iduće sezone više neće biti igrač PPD Zagreba. Nakon tri godine odlučio se za zaokret u karijeri iz jednostavnog razloga što želi igrati više nego što je to bio slučaj u Zagrebu prošlih sezona. Zagrebaši će tako ostati na tri pivota – Željkom Musom, Nikolom Grahovcem i Adinom Faljićem. Premda se činilo da s obzirom na novu kompoziciju momčadi Šipić može biti od velike pomoći, odluka je bila drugačija, pa ćemo ga gledati na nekoj zasad nepoznatoj destinaciji.

Logična odluka

Spletom nesretnih okolnosti Šipić je postao žrtva sustava i polako s vremenom gubio na značenju u momčadi, što je najbolje vidljivo i na reprezentaciji u kojoj je 2019. godine u Njemačkoj bio otkriće ‘mali Medo’, a nakon toga imao sve manji značaj.

No, najbolje je čuti njega samog.

- Mislim da je moja odluka logična i normalna. Uostalom, ugovor sa Zagrebom mi je istekao 1. srpnja, nije bilo dodatnih razgovora i mislim da je najlogičnije gledati u drugom pravcu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Niste baš bili sretni?

- Nisam, stalno se nekako vuklo treba igrati, može on igrati, a nikako nije bilo prave prilike, sve nešto sporadično, kako se moglo. Ne zamjeram nikome zbog toga, ali jednostavno sam mislio da mogu i moram više. Razumijem trenutnu situaciju i ono što je momčadi bilo potrebno s pivotima koji mogu igrati sredinu obrane, ali ja to jednostavno ne mogu. Ja nisam trojka ili četvorka i to jednostavno ne mogu.

Ipak ste ostali reprezentativac?

- Najviše zahvaljujući izborniku Horvatu koji je vjerovao u mene i davao mi priliku. Nije to u takvoj situaciji bilo jednostavno, ali je bilo nešto što me održalo na životu.

Gdje ste sada?

- Evo doma u Splitu, čekam raspet situacije i vjerujem da će se riješiti u sljedećih nekoliko dana. Svjestan sam da nije jednostavno, da je teško očekivati neki top klub ili neki ozbiljniji transfer u situaciji u kojoj nisam igrao i bio u prvom planu. Sigurno je isto tako da neće prihvatiti baš sve i pod svaku cijenu, jer držim do sebe i mislim da mogu dati puno. Recimo, volio bih klub dobre lige koji ne mora biti vrh, ali je gornji dio. Svjestan sam da situacija nije jednostavna, ali nemam izbora, moram igrati, jer je evidentno da neigranjem gubim najviše.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Jeste li zadovoljni kako je to izgledalo u posljednje vrijeme?

- Ja sam zadovoljan svojim ulogom u tu priču, ali sam svjestan da to nije izgledalo onako kako ja mogu igrati. To se najbolje vidjelo po realizaciji koja nije kako je bila ranije. Jednostavno, kada ne igraš koliko treba, izgubiš i osjećaj i to je to.

40 dana u treningu

Aktivni ste i dok odmarate?

- Apsolutno i to je osnova cijele moje priče, jer želim kada dobijem priliku to iskoristiti bez zadrške. Ja sam već 40 dana u treningu, radim s Ivanom Katušićem koji je dugo bio sa Slavenom Bilićem i ništa ne prepuštam slučaju. Kažem, važno mi je samo da dobijem priliku i da pokažem ono što stvarno znam i mogu. Ne bi imalo smisla vratiti se na ono što sam prošao i nadati se da će biti drugačije i bolje. Jednostavno moram se pokrenuti i mislim daje to najbolje u za mene i za sve oko mene.

Koliko god bila šteta da takav igrač odlazi, jasno je da Šipić koji nikad nije štedio ni sebe ni protivnike treba novi izazov i zaslužuje novu priliku. Njegova volja nije upitna, njegov motiv je izraziti jak, a s 26 godina ima dovoljno malo da bi se moglo reći da je u najboljim godinama i da ima priliku ostvariti ono što očekuje od sebe, ali i ono što od njega očekuju svi ostali.

Linker
18. travanj 2024 01:20