HENNING BAGGER
NEMA RAZOČARENJA

Režiser hrvatskog čuda otkrio gdje je zapelo i zašto Hrvatska nije uspjela zaustaviti moćne Francuskinje

Hrvatske rukometašice u nedjelju će igrati u utakmici za 3. mjesto na Europskom prvenstvu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. prosinac 2020. 19:49

Ponosan je nakon polufinala Europskog prvenstva protiv Francuske bio izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.

- Odigrali smo loše u napadu u prvom poluvremenu i to je bilo previše promašenih zicera s naše strane. Obrana nije bila loša nego smo promašivali te zicere. U konačnici nas je to dovelo do ovakvog poraza. Mislim da je problem bio u mentalnoj i fizičkoj blokadi. Vanjska linija se trebala više kretati. Ne iščekivati Ćamilin gol ili nešto drugo. Trebali smo napadati prostor, Francuskinje su odigrale najbolju obranu na turniru, bile su agresivne - rekao je izbornik naših rukometašica.

Ziceri... U prvom dijelu promašili smo ih jako puno.

- Izgubili smo utakmicu s tim profulanim zicerima koje je trebalo zabiti. Mi smo se pripremali za sve to, osnovna vizija bila je da kroz akcije Ćamilu odvedemo na sredinu i da postavimo našeg srednjeg beka na lijevog, da ide jedan na jedan s desnim vanjskim. Dok se to događalo, zabijali smo. Kad je prestalo, stali smo - rezimirao je Šoštarić

Sad ih čeka teška borba u utakmici za broncu, u utakmici poraženih polufinalista.

- Ja uvijek kažem da je to stigma koja meni ne odgovara. Mi sada cure psihički moramo uvjeriti u to da znaju igrati rukomet kao i prije. Ide novi protivnik, Skandinavci su to. Znamo sve o njima. Ovo je milijun posto više od očekivanog. Danas nismo dali sve što smo mogli, sada to moramo dati. Danas nije išlo. Ponosan sam na moje djevojke u svakom segmentu. Da nam je netko rekao da ćemo biti u Herningu, mi bi se grohotom nasmijali. Danas je Leynaud i Darleaux obranile jako puno šuteva. I prije sam rekao, ovo je proces. Ovo je ekipa s 25 godina, prvi put smo u polufinalu i nadam se da će biti još puno takvih polufinala pred njima.

Linker
25. travanj 2024 19:11