BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA
OGLASIO SE I SMAJLAGIĆ

Bura reakcija na katastrofu BiH rukometaša: ‘Sramota je mala riječ‘, ‘Pola sata noćne more!‘

Portali navode kako je sve izgledalo smiješno, da je BiH daleko od ozbiljne reprezentacije
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 13. siječanj 2024. 21:01

Rukometaši Bosne i Hercegovine doživjeli su novi veliki poraz na Europskome prvenstvu. Nakon prve utakmice protiv aktualnih prvaka Švedske i poraza od devet razlike, ovoga puta momčad Irfana Smajlagića izgubila je od Nizozemske 36:20 i oprostila se od drugog kruga prvenstva.

BiH je dobro počela i otvorila golom Hercega i obranom Benjamina Burića, no onda su Nizozemci otvorili seriju od četiri pogotka. Nakon gola Panića uslijedila je nova nizozemska ofenziva i Nizozemci su došli do +8 i vodstva 10:2. Katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem su Nizozemci došli do +10 koštalo je u nastavku reprezentaciju BiH. U drugome poluvremenu razlika se samo penjala u korist Nizozemaca, pred sam kraj je iznosila +17, da bi u posljednjim sekundama Majstorović smanjio za konačnih 36:20.

Bosankohercegovački mediji užasnuti su igrom Zmajeva te su odahnuli što je napokon sve gotovo.

"Kraj noćne more za rukometaše BiH" i "Debakl rukometaša BiH protiv Nizozemske za kraj snova o drugom krugu Eura", piše Klix.ba.

image

Izbornik BiH Irfan Smajlagić

ANTE CIZMIC Cropix

Već nakon katastrofalnog prvoga poluvremena pri rezultatu 17:7 za Nizozemce Sportsport.ba piše: "Bruka bh. rukometa. Pola sata noćne more!"

Nakon kraja utakmice isti portal još je oštriji: "Sramota je mala riječ, opravdanja ne smije biti!"

Bosanskohercegovački portal navodi kako je sve izgledalo smiješno, da je BiH daleko od ozbiljne reprezentacije. Smatraju kako sudjelovanje na prvenstvu zahvaljuju tome što na Euru igraju 24 reprezentacije, pa se našlo i mjesto za njih.

"Sramotno, jadno, bezvoljno", ističe Sport.ba

Ipak kao jedina pozitivna stavka na utakmici ističe se sjajna atmosfera koju su priredili navijači BiH koji su došli u velikom broju i ispunili više od polovice SAP Arene u Mannheimu.

Izjavu nakon utakmice dao je bivši hrvatski rukometaš, izbornik Zmajeva, Irfan Smajlagić.

- Rezultat je previsok, ali moramo biti svjesni svojih mogućnost i kvaliteta. Došli smo na EP gdje stvaramo roster i širinu ekipe koja će sudjelovati i u daljnjem periodu. Moramo im dati minutažu. Ne smijemo zaboraviti protiv kakvih reprezentacija ovdje igramo - prenosi bosanskohercegovački portal Sportsport.ba.

image

Benjamin Burić

JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

Zatim je dodao kako je ovo dobra škola i iskustvo za njegove igrače te najavio iduću utakmicu.

- Želimo stvarati igrače koji će predstavljati budućnost. Moramo imati nekakav objektivan cilj. Prva pobjeda protiv Gruzije bi bila vrhunski rezultat. I sam plasman na Euro bio je kvalitetan korak.

Za kraj je komentirao zanimljivu reakciju Benjamina Burića koji je u prolazu novinarima doviknuo da pitaju izbornika. Legendarni Pipe demantirao je nesuglasice.

- Ne postoje nikakve nesuglasice. Porazi su sastavni dio sporta. Morate naučiti izvući zaključke i pouke iz poraza i gledati u budućnost - zaključio je.

Rukometaši BiH će u sljedećoj utakmici u ponedjeljak igrati protiv Gruzije, najvjerojatnije za 3. mjesto u skupini E, osim ako Gruzija večeras ne priredi senzaciju protiv Šveđana i zakomplicira stvari. Nizozemci su osigurali prolazak u drugi dio natjecanja i čekaju zadnje kolo prvog kruga s aktualnim prvacima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:20