Igrači Španjolske 

 John Thys/afp/profimedia
JEDNI OD FAVORITA EURA

Euforija u Španjolskoj već je počela: ‘Bolji smo od Hrvatske, samo tri reprezentacije mogu nas zaustaviti‘

Furija će odigrati pripreme s Kolumbijom i Brazilom, a izbornik je morao doraditi popis
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. ožujak 2024. 23:17

Posljednje analize uvaženih španjolskih medija daju naslutiti da je euforija uoči europske smotre već počela. Tako Marca piše da grupna faza neće biti problem za Furiju, jer "superiorniji su i od Hrvatske i Italije i Albanije". Kažu, jedino koga se treba istinski čuvati su "direktni rivali Francuzi, Portugalci i Nijemci".

No, prije velike smotre stižu pripremne utakmice. Kolumbija i Brazil bit će španjolski protivnici u prijateljskim susretima aktualne reprezentativne stanke. Prvi ogled na redu je u petak na London stadionu, a zatim slijedi pravi spektakl - Furija će ugostiti Brazilce na Santiago Bernabeuu u utorak.

- Oznaka favorita protiv Kolumbije ništa nam ne znači, rekao bih da nam čak i šteti jer ne smijemo zaboraviti na potpuni fokus. Nasuprot Brazila, najteže će biti nositi se s Viniciusom Juniorom, svjesni smo toga. U svakom slučaju, drago mi je vidjeti mlade igrače u reprezentaciji, vjerujem da su oni naša velika snaga - poručio je ofenzivac Pablo Sarabia misleći na Barceloninog napadača Lamine Yamala (16 godina) i prvi put pozvanog stopera Paua Cubarsija (17).

Yamal je već postao najmlađi španjolski debitant u povijesti, no impresioniran je novim pozivom.

- Osjećam se kao da sam preskočio nekoliko stepenica karijere, veseli me ukazano povjerenje. Igrati za Španjolsku je luksuz, prošli Euro i Svjetsko prvenstvo gledao sam s prijateljima u trgovačkom centru. Nadam se da će me oni sada gledati na Euru - poručuje Yamal.

Izbornik Luis de la Fuente bio je prisiljen napraviti jednu promjenu na listi uzvanika. Kapetan Valencije Jose Gaya otpao je s liste za pripremne oglede zbog ozljede kvadricepsa zadobivene u ligaškom susretu s Villarrealom ovog vikenda. Stoga je De la Fuente angažirao lijevog beka s pretpoziva - Marc Cucurella drugi će put u karijeri dobiti priliku pokazati kako mu stoje španjolske boje. Branič Chelseaja i više je nego dobar igrač kad je na vrhuncu moći, samo što se to baš i ne događa često, premda u posljednje vrijeme bilježi solidne partije i sve značajniju minutažu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. ožujak 2024 23:18