ANTE CIZMIC Cropix
KAKO SU IGRALI

Hrvatska je u ovom dvojcu dobila zalog za budućnost, ali jedan je senator u Njemačkoj bio veliko razočaranje

Pogledajte ocjene naših rukometaša na odigranom turniru u Njemačkoj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. siječanj 2024. 06:47

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je za oproštaj od EURA u Kölnu domaćina Njemačku s 30:24. Hrvatska je u rezultatski potpuno nebitnoj utakmici porazila pred 20.000 njihovih navijača u Kölnu Njemačku sa šest razlike pa je prvenstvo okončala pobjedom kao što ga je počela s demoliranjem Španjolske s deset razlike.

Hrvatska je završila svoj nastup na Euru, ali ju uskoro očekuju i teške kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, a u nastavku donosimo ocijene naših rukometaša na odigranom turniru u Njemačkoj.


Kako su igrali kroz prvenstvo:

Matej Mandić 2,5 - Ušao je u prvenstvo pod sumnjom u ozljedu zadnje lože, startao je sa zadrškom, ali je dobro odradio svoj posao. On je prvi puta bio na velikom natjecanju i sada je najbitnije da nastavi dobro braniti Ligu prvaka, jer to je njegova glavna ulaznica za veliku scenu.

Dominik Kuzmanović 4 - Startao je u bolnici, vratio se u trećem kolu protiv Rumunja. Sjajno je to učinio. Kroz kvalifikacije smo znali da je on vratar koji će biti temelj, jer ih je odlično odradio, a ovdje je sve samo još jednom potvrdio. On i Mandić su ekstra snaga za budućnost. A Kuzmina izvedba protiv Njemačke je nešto što se pamti.

Filip Ivić 2,5 - Planiran je kao treći i svoj posao je odradio vrlo korektno. I u pripremama i na prve dvije utakmice dobro je nadopunio mlađe suigrače. I to je svako dobro saznanje. Sad mora nastaviti braniti dobro u francuskom Chamberyju, da bi ostao u krugu.

Marin Jelinić 2,5 - Prvi puta je bio prioritet umjesto Mandića. Dobro krenuo, pa se utopio u obrambeno sivilo. Realizacija dobra i više od očekivanog. No, mi smo trebali ipak bolju obranu.

Lovro Mihić - Malo minuta, ne veliki učinak. S obzirom na naše postavke u igri, nije bio u prvom planu. Možda je mogao u 5-1 nekom svojom agresivnošću dati više tona našoj igri, ali ostalo je na ‘možda‘. Zato neka bude bez ocjene.

Mario Šoštarić 3,5- Sedmerci 11/12 realizacija 25/28 ukupno. Dobili smo puno s njegovim učinkom. Odličan na početku, ali onda smo malo zapostavili igru krila, pa se polako gasio. A i malo je pao.

Filip Glavaš 3 - Sezona kao u Zagrebu s dosta oscilacija. Na momente je odlično mijenjao Šoštarića, ali kada smo bili u bunaru nije nas uspio dizati svojom realizacijom. Bolji je bio lani na SP u Švedskoj.

Veron Načinović 3 - Puno truda, velika minutaža, osjetilo se da mu je prva takva. Na momente dobar u obrani, a onda pad. Doma u Rijeci najbolje može saznati što je bilo dobro, a što ne. Realizacijski sve bolji, no mora to dignuti na još veću razinu igrama u Montpellieru gdje mu treba kud i kamo više minuta nego što ih ima. To je ključ.

Tomislav Kušan 2,5 - Vrlo korektno odrađen posao za pivota koji nam je ovdje došao kao treći. Igrao je obranu, igrao je napad, osjeća se da igra jaku ligu u Francuskoj. Malo brzine ne bi mu škodilo, ali za ono što smo ga trebali ispunio je sva očekivanja.

Marin Šipić - Bez ocjene. Dobar je realizator, ali njegova napadačka rola, jer obranu ipak ne igra tako dobro je upitna. Mi imamo tri igrača koja igraju samo napad – Cindrića, Martinovića i Šipića, a to si jednostavno u današnjem rukometu ne možemo priuštiti. Tu treba odlučiti kako dalje. Ovako nema smisla.

Zvonimir Srna 3 - Pokazao je ono nešto, pokazao je ono što ga je u Zagrebu izdiglo u ključnog igrača. Ovdje je to prihvatio objeručke, ali jednostavno utakmicu za utakmicu to još nije u stanju nositi na ovakvoj sceni. Tu treba i kontinuiteta i snage, rutine, brzina mu je vrlina i s njim smo dobili jako važnog igrača za budućnost.

Tin Lučin 2 - Više smo očekivali, nije bio dobar. Samo sa Španjolskom bio je to Lučin kojeg znamo sa prošlog Eura kada je bio slučajno otkriće, jer se tamo u Mađarskoj našao nakon korone. Jako puno oscilira, neki ga vide kao srednjeg za budućnost, ali kako god on mora bolje. Jednu igraš, tri ne igraš, to nije formula s kojom će napredovati u budućnosti i na koju se možemo osloniti.

Marko Mamić – Pozvan je zbog obrane nakon što se Šarac ozlijedio. Igrao je jako malo ili nikako, a nije se uspio nametnuti kao rješenje koje nam je jako trebalo na ovom Euru.

Luka Cindrić 2 - Veliko razočaranje, puno smo više očekivali od njega. Perkovac ga je vidio u glavnoj roli, no on to nije pokazao na terenu. Previše je u njegovoj igri bilo grešaka, previše umora, makar je igrao samo napad. To nije put s kojim ćemo biti bolji. Možda on nije za lidera…

Igor Karačić 2 - I od njega smo očekivali više, dobra igra s Njemačkom iine može promijeniti stvari u njegovom slučaju. U kombinaciji s Cindrićem nije bio u prvom planu, kada je dobio šansu mi nismo izgledali puno bolje. S obzirom kako igra u Kielcu, očekivali smo puno više, no on to ovaj puta nije pokazao.

Domagoj Duvnjak 2,5 - Ni naš treći glavni igrač nije bio dobar. Na početku je malo igrao, onda nismo ni upotrebljavali 5-1, pa se razbolio, nije ga bilo četiri dana, pa se vratio protiv Mađara i bio OK, ali bilo je kasno da nas pokrene. S njim smo sigurniji, vidjelo se protiv Njemačke.

Ivan Martinović 3 -Super protiv Španjolske, onda nesretna ozljeda protiv Austrije. Falio nam je napadački, a obrambeno kada je u igri protivnici nas uvijek napadaju na njega. Popravio se jest, ali mora još. Falio nam je jako napadački kada nismo mogli uloviti ritam.

Luka Klarica 4 - Činjenica da se radi o našem prvom strijelcu ovdje na Euru samo govori koliko je dobar i koliko smo dobili u njemu, a prvi puta je bio na ovakvoj sceni. Šut 28/39 to samo potvrđuje. Bravo Lovre. Zamijenio je Martinovića, odigrao u oba pravaca, nije bilo realno od njega očekivati kontinuitet u prvom velikom nastupu, ali je ispunio sva očekivanja.

Mateo Maraš 2,5 -Veliko srce, dečko u kojeg se može pouzdati i koji će bez straha prihvatiti odgovornost. Mlad je puno puta i brzoplet, sada mu treba nastavak dobrih igra u Tatanbanyji, možda i jači klub, i kontinuitet u reprezentaciji nakon odličnih izdanja u kvalifikacijama. Ušao kao treći i bio je OK. To je veliki plus i naša najsigurnija pozicija trenutno.

Izbornik Goran Perkovac 2,5 - Dobre strane, uveo je nova lica u glavne role, dobio je Španjolsku 10 razlike i Njemačku. Loše strane, velika obećanja nije pokazao na terenu. Trebala mu je čvršća ruka, zato je uostalom i doveden, za ono što je najavljivao. Zašto nije bila čvrsta, samo on zna. Momčad ga nije slijedila, da li zato što nije mogla ili zato što nije htjela, to isto zna on najbolje. To će biti presudno pitanje njegovu za budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 08:37