Filip Ivić

 GORAN SEBELIC Cropix
ISPRAĆENI PLJESKOM

Golman Hrvatske bio u transu, hvale ga i protivnici, oglasio se Cindrić: ‘Jedna stvar je vrjednija od svega‘

Izabranici Gorana Perkovca na momente su djelovali moćno, ali ono pravo tek počinje
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 19:29

Zadovoljna Žatika ispratila je rukometaše pljeskom. Hrvatska je na momente djelovala moćno i s optimizmom odlazi u Mannheim, ali bez prevelike euforije i bez nekog hvalisanja. Treba ostati čvrsto na zemlji, jer ono pravo tek počinje.

Izbornik Goran Perkovac s obzirom na probleme mogao je biti zadovoljan.

- Najzadovoljniji sam s karakterom koji smo pokazali, jer to je nešto što se ne može istrenirati, a što je jako potrebno timu. Imali smo dobrih faza, ali smo imali i problema s povratkom u obranu i pomalo s brzom realizacijom, što još trebamo odraditi uoči nastupa na Euru. No, sve u svemu, moram biti zadovoljan kako su dečki to odradili.

Koliko ih mislite povesti u Mannheim?

- Mislim 20, svaki igrač nam je potreban posebno u situacijama koje se pojave, a nisu moguće za predvidjeti. Danas smo u startu odreagirali dobro, obrana je bila na visini i tu smo izgradili visoku prednost s kojom smo kasnije vodili utakmicu.

image

Goran Perkovac

GORAN SEBELIC Cropix

Filip Ivić bio je u transu u drugo, dijelu, na utakmici je Sloveniji obranio četiri sedmerca, što se rijetko događa. S takvim vratarom uvijek je lakše, 60 minuta bio je na golu u pripremnom dvoboju?

- Znao sam da ću početi, nisam znao da će biti 60 minuta, ali Mandića je nešto počela ‘zezati‘ zadnja loža, pa nije bilo riskiranja. Meni je dobro došlo, mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ja sam samo pomogao našoj jako dobroj obrani. A sedmerci? Dogodi se.

Pohvalio je Ivića i Gorazd Škof trener slovenskih vratara. A Veron Načinović bio je junak susreta. Njegova rola je bila sjajna u oba pravca. Posebno je vrijedna bila obrambena.

- Na neki način se privikavam na to nešto novo za mene. Drago mi je bilo vidjeti da su mlađi igrači povukli i dali ritam našoj igri. U napadu sam istrčao što je trebalo i mislim da je ispalo dobro.

image

Domagoj Duvnjak s trofejem Croatia Cupa

GORAN SEBELIC Cropix

Luka Cindrić bio je u jako dobrom izdanju protiv Slovenije. Asistencije, golovi, baš ono što nam od njega treba…

- Najvrjednije od svega je da smo svaku priliku koja nam se ukazala brzo realizirali i mislim da je to jako važan segment naše igre kojoj težimo. Slovenija je ozbiljan protivnik, igra jako dobar rukomet i drago mi je da smo iskontrolirali prednost koju smo stekli u ranoj fazi utakmice. Malo sad jesmo umorni, naporno smo radili, ali sada imamo vrijeme do Eura da se osvježimo i da Španjolsku dočekamo potpuno spremni.

image

Navijači

GORAN SEBELIC Cropix

Uroš Zoran ,izbornik Slovenije na utakmici se jako ljutio na suce, ali veći problem se pokazala realizacija njegovog tima, što će i sam kasnije priznati…

- Promašiti jedan penal u važnoj utakmici je puno, a mi smo promašili četiri, što je ipak puno previše. Nisam nezadovoljan, mislim da smo postavili puno stvari dobro, da nam je nešto ovako čak i trebalo da se s obje noge spustimo na zemlju i da svakoj utakmici pristupimo maksimalno.

Prije toga rekao je nešto nimalo nebitno, a to je da mu fale ozlijeđeni Makuc, Janc i Gaber, a to u prijevodu znači da bi s njima trojicom Slovenija bila kud i kamo jača.

I nama je falilo dosta i tim je pobjeda vrednija. Vjerojatno bi nam s drugi vratarom, s Lučinom za Srnu, s Martinovićevim napadom bilo lakše, a to su sve aduti na koje računamo u Njemačkoj. I detalj za kraj, utakmice su Hrvatska i Slovenija igrale i za svjetsku broncu, europska polufinala, pa toliko o tome koliko vrijedi pobjeda nad ‘najboljšim sosedom‘. Ono plus je da je takva provjera bila dobra i jednima i drugima.

Nama slijedi prva utakmica na Euru 12. siječnja protiv Španjolske, a Slovenija će startati 11. siječnja protiv Farskih otoka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 06:45