Ante Čizmić/Cropix
NADA JOŠ POSTOJI

Hrvatski igrači i dalje vjeruju u polufinale: ‘Svaki dan jedni drugima postavimo isto pitanje‘

"Tehničke pogreške moramo smanjiti. One su nas bacile u poraz", kaže Veron Načinović
Piše: Dražen Pinević iz KölnaObjavljeno: 21. siječanj 2024. 20:31

Njegova minutaža na Euru nije velika, ali vrlo je korektno Lovro Mihić odgovorio na svaku ukazanu priliku...

- To je manje važno, jer nismo dobri bili od starta, posebno u obrani. Mađarski plan je bio jasan, naša reakcija je bila loša. Imali smo plus, priliku, ali nismo dobro reagirali i to nas je koštalo. Ostale su nam teoretske šanse, ali moramo se podići da bismo ostali u igri do posljednje utakmice - vratilo se naše lijevo krilo na ono što se dogodilo u subotu.

Ona odlučujća lopta?

- A šteta. Presjekao je loptu, ušao sam u posljednjem trenutku i nije prošlo.

Sljedeći protivnik je Island?

- Island je dominantno jak u napadu, tranzicija je forte njihove igre. Moramo se jako brzo vraćati da im to spriječimo, postaviti se u obrani. Imaju dominantne igrače u igri jedan na jedan, napadaju svih 60 minuta.

Što je naš najveći problem?

- Svaki dan prvo pitanje jednih za druge je "kako ste danas". Nadamo se samo da će u ponedjeljak biti bolje.

image

Lovro Mihić

Ante Čizmić/Cropix

Kalkulacije?

- Realne su za naš prolaz, ali hoće li se poklopiti baš sve teško je reći. Zato bismo se mi trebali skupiti i prvo odraditi naš dio posla.

Treba ustati?

- Balon se ispuhao i teško ga je ponovo napuhati, najteži dio na Prvenstvu je nakon svakog poraza. Jako smo dobra momčad i imamo dobru atmosferu pa vjerujem da ćemo se vratiti za utakmicu koja dolazi u najboljem svjetlu - zaključio je Lovro Mihić.

O problemima s Mađarskom govorio je i Veron Načinović. Velike je našoj obrani stvarao mađarski pivot Banhidi, onda srednjak Fazekas i na kraju snažni Bodo. Sredina je jako puštala na sve strane i to nam je bio popriličan problem. Načinović iz prve ruke kaže:

- Tužni smo nakon poraza, upali smo u njihov ritam, nisu nam dali šansu da brzim golovima pokrenemo stvar. Volimo se vratiti na Španjolsku, dok je ta utakmica bila jedna od tisuću kada sve funkcionira, kada je realizacija preko 90 posto. Nekad treba riskirati, nekad to urodi plodom, ali sigurno da tehničke greške moramo smanjiti. One su nas bacile u poraz.

Island je na nuli?

- Ja sam ih vidio visoko, za mene je to iznenađenje. Igraju rukomet jedan na jedan, nećemo dobiti sve te duele, ali što više budemo dobivali, bit će nam bolje, pa neka nas dobiju njihova krila ako mogu.

Kalkulacije?

- Realno, ali prvo mi moramo dobiti svoje.

Kako može Bodo šetati, uz školsku fintu, kroz sredinu naše obrane?

- Probali smo izaći, pa je dodao, pa nas je prepucao kada nismo izašli. Znao je za te naše taktičke prilagodbe i to je to. Sredina mora biti čvršća i gušća nego u toj utakmici, sigurno - završio je Načinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 01:46