Jonas Wille

 Kolbert-press/burghard Schreyer/imago Sportfotodienst/profimedia
KRITIČARI TRAŽE OSTAVKU

Izbornik šokiranih rukometaša zavapio: ‘Cijela nacija misli da sam nesposoban, ništa gore nisam doživio...‘

‘Želim se osvetiti i svima pokazati da imamo dobru momčad‘, poručio je nakon neugodnog iznenađenja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 17. siječanj 2024. 19:49

Nova utakmica, novi šok za Norvežane. Nakon remija s Farskim Otocima (26:26) i neuspješne tijesne bitke sa Slovenijom (27:28), Sander Sagosen i društvo u prvoj su utakmici drugog kruga kapitulirali i protiv Portugala (32:37).

Norveška je, dakle, u četiri odigrane utakmice na njemačkom Euru upisala tek jednu pobjedu, onu nad Poljskom (32:21) u prvoj utakmici, a prolaz u drugoj skupini, odnosno plasman u polufinale, s nulom u rubrici bodova izgleda kao nemoguća misija. Pogotovo ako znamo da im nakon ne tako ugodne Nizozemske slijedi susret s Dancima i Šveđanima.

Situacija je to kakvu nacija koja opravdano slovi za svjetsku velesilu nije mogla ni zamisliti. Zato je, pogledate li naslovnice norveških medija, praktički nemoguće pronaći pozitivan komentar na račun izbornika Jonasa Willea. Nakon poraza od Portugala piše se o "najgoroj Norveškoj dosad", "novom debaklu" i svemu što u pravilu ide uz razočaravajuće prezentacije favorita. Wille je u ozbiljnim problemima, označen je kao glavni krivac, a poteže se i pitanje ostavke.

- Ne planiram napustiti svoju funkciju. Želim se osvetiti i pokazati svima da i dalje imamo dobru momčad. Volim svoj posao, nemam namjeru odustati - odgovara Wille na glasove o smjeni, no i priznaje da se teško nosi s lošim rezultatima i kritikama.

- Ovo su najteži trenuci moje karijere. Doživio sam i veće neuspjehe, ali činjenica da se radi o ovako velikom turniru stavlja drugo svjetlo na situaciju. Sve oči uprte su u mene, stižu mi ogromne kritike, pa dobiješ osjećaj da cijela nacija misli da si nesposoban. Ništa gore od toga nisam doživio, ali neću dopustiti da me slome. Želim osvetu - ponovio je Wille u press zoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:02