ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
KREĆE RUKOMETNO ‘LUDILO‘

Kakva poruka bivšeg hrvatskog reprezentativca: ‘Ne žele biti Kauboji? OK, samo nemojte biti ‘Tratinčice‘...‘

Naši proslavljeni rukometni reprezentativci s optimizmom čekaju skorašnji početak Eura u Njemačkoj
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. siječanj 2024. 23:35

Nikša Kaleb, Goran Šprem i Jakov Gojun bit će RTL-ov ekskluzivni stručni trojac analitičara i komentatora na predstojećem rukometnom Euru. Kaleb i Šprem već su dobro poznata RTL-ova lica, a Gojun će se po prvi put okušati u novoj ulozi.

- Vjerujem da će mi reprezentacija igrama olakšati posao - kazao je Gojun.

Kaleb i Šprem ne skrivaju veliki optimizam.

- Osjećam kako me čak i euforija malo hvata - prisnažio je Šprem te nastavio:

Potuci se, trči i pucaj

- Za mene je ključ uspjeha na Euru vrlo jednostavan - moramo se žestoko potući na svakoj utakmici. To je današnji rukomet, gladijatorski sport u kojem nema milosti, ni opuštanja. Potuci se koliko god možeš, trči i pucaj. Nema straha za dobar rezultat ako ćemo to raditi. Jednako tako, ništa od dobrog rezultata ne budemo li spremni potući se.

I Nikša Kaleb je sličnog razmišljanja.

- Obrana mora biti maksimalno žestoka i kolektivna, to je naš put do uspjeha. U napadu imamo nova lica poput Srne ili Maraša koji se ne libe dići i pucati. Prijašnjih godina previše je bilo situacija u kojima je igrač dvojio dići se ili ne, a to ne prolazi. Gledao sam utakmice u Poreču i vidio tu novu energiju, vidio drugačiju igru. Napravio je izbornik Perkovac dosta pomaka, protiv Slovenije smo 40 minuta izgledali jako dobro. OK, Španjolska je jača od Slovenije, ali neka mi damo, a rezultat će biti kakav bude. Sviđa mi se i način na koji Cindrić igra, mogao bi nam puno dati.

Naravno da smo se morali dotaknuti i teme o “Kaubojima”. Aktualni reprezentativci zamolili su da ih više ne zovemo “Kaubojima”.

- Rekao bih da su si stavili dosta veliki teret na leđa, jer kad takve stvari radiš neposredno pred start velikog turnira, onda se sve pomno prati i gleda. OK, dečki ne žele biti Kauboji, a ja se doista iskreno nadam da će igrama zaslužiti neki junački nadimak, da ih nećemo zvati “Tratinčice”, “Leptirići” ili “Leteći medvjedići” - kazao je Šprem, dok je Kaleb dodao:

Perkovac se postavlja kao lav

- Neka budu “Nesalomljivi” ili “Zlatni”, ili kako već netko smisli. Samo moraju biti svjesni da je isključivo teren taj na kojem će zaslužiti nadimak i da je to isključivo do njih. Kako sam doživio taj potez? HRS ima glasnogovorničku službu, tamo valjda znaju kako je došlo do svega ovoga.

Obojica jako vjeruju u Gorana Perkovca.

- Vidio sam ga kao veliki autoritet, trenera koji se postavlja kao lav i koji nema milosti prema igračima, ali ni prema sebi. Takav izbornik daje igračima dodatnu energiju i samopouzdanje. Veselim se početku Eura - zaključio je Šprem.

RTL-ova rukometna ekipa druženjem najavila početak EP-a u rukometu

Rukometna RTL-ova obitelj okupila se u Zagrebu uoči početka Europskog rukometnog prvenstva. Urednik RTL Sporta i emisije ‘Vrijeme je za rukomet’, Marko Vargek, predstavio je dvije ekipe koje će ove godine voditi gledatelje kroz rukomet na RTL-u. S njim na čelu, u emisiji ‘Vrijeme je za rukomet’ gledatelji će imati prilike uživati u komentarima Gorana Šprema i Jakova Gojuna, dok u Njemačku putuju Ines Goda Forjan, Maja Oštro Flis, Filip Brkić i Nikša Kaleb.

Važan saveznik hrvatskoj reprezentaciji bit će i navijači, kojih se očekuje u velikom broju. Ulaznice su odavno rasprodane, a domaćih navijača očekuje se u velikom broju.

Gledatelji u Hrvatskoj će Europsko rukometno prvenstvo, koje se održava od 10. do 28. siječnja u Njemačkoj, moći pratiti na RTL-u i platformi VOYO. Najbolji rukometaši Europe odigrat će više od 50 utakmica. Glavni kanal RTL-a gledateljima će prenositi više od 20 atraktivnih utakmica, a emisija ‘Vrijeme je za rukomet’ s prikazivanjem kreće u petak, 12. siječnja u 19.45 sati, kada hrvatska reprezentacija igra protiv Španjolske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:36