INA FASSBENDER Afp
LUDA UTAKMICA

Mala majstorija Prandija za novo finale, Francuska u nevjerojatnoj drami i nakon produžetaka srušila Švedsku

Dvadeset sekundi do kraja Švedska gubi napad, na kraju sa sirenom Prandi pogađa s 12 metara kraj bloka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. siječanj 2024. 19:52

FRANCUSKA – ŠVEDSKA 34:30 (27:27, 17:11)

FRANCUSKA: Bellhacene (8), Desbonet (3); Lenne 4, Remili 5, Prandi 3, Richardson, Mem 5, Tournat, N. Karabatić, Mahe 1, L. Karabatić, Fabregas 4, Descat 8 (4), Porte, Nahi 2, Konan.

ŠVEDSKA: Palicka (13+2), Thulin; Carlsbogard 3, Darj 5, Pettersson, Karlsson, Wanne 5, Claar 9, Pellas, Lagergren 1, Gottfridsson 4, Bergendahl, Sandell 2, Nilsson, Johansson 1, Wallinius.


Francuska je četvrti puta u finalu Eura. Sva tri puta do sada osvojila je zlato. Francuska je u finalu nakon deset godina kada je Herningu osvojila zlato. Izjednačili su sa sirenom i dobili produžetak. Pothvat.

Francuska je čekala kao broj 1 u Kolnu, Švedska je došla kao broj 2 iz Hamburga. Bolje se u startu postavila Francuska, a najviše na ovom prvenstvu sjajni vratar Samir Bellahcene. On je osnovni razlog da je Francuska u prvom poluvremenu napravila prednost, jer nakon izjednačenog uvoda obranio je pet lopti u nizu i Francuzi su poletjeli do velikog plusa. Sjajno su poluvrijeme odigrali Descat, Remili i Mem. Švedska na brzinu koju je poludio Bellahcenne nije imala odgovora, te je profunkcionirala s nekoliko pogodaka raspoloženog Claara i s nekoliko obrana Palicke.

image
INA FASSBENDER Afp

Francuzi su počeli klasično, s Fabregasom i Lukom Karabatićem u sredini obrane. Nikola Karabatić bio je u startnih sedam u dva pravca, na krilima brzi Descat i Lenne. I s takvim Bellahceneom na vratima sve je prštalo. Švedska bila u 6-0, njen blok sa Carlsbogardom i Darjom dobar, ali nedovoljno za francuske bombardere koji su dobivali dvoboje prsa u prsa. I u tim situacijama svu raskoš su pokazali Mem i Remili. Pokušao je Solberg prekinuti takav rukomet, ali to nije ovisilo o njemu. Švedska je stvarala prilike, ali nije ih zabijala i to je bilo presudno da padne u minus od 6 golova već nakon prvih 30 minuta.

image
INA FASSBENDER Afp

Drugi dio sjajno otvaranje Palicke, žuta obrana puno dublja, agresivnija i Švedska radi 7:1, te vraća odmah susret u egal. Francuska bježi na +3, Švedska odmah lovi i to. Palicka fenomenalan, brani sve. I okreće Švedska na svojih +2 pet minuta do kraja. Francuski vratari ne mogu obraniti ništa više. Dvadeset sekundi do kraja Švedska gubi napad, na kraju sa sirenom Prandi pogađa s 12 metara kraj bloka Švedske izjednačenje i produžetak. Malo čudo.

Prvih pet minuta 3:1 za Francusku, Nahi – Gottfridsson 3:1. Drugih pet minuta 4:2 i Francuska u finalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 02:03