BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA Bildbyran/ddp Usa/profimedia
RAZOČARANJE KOD DOMAĆINA

Moćna Švedska porazila Nijemce za europsku broncu, evo što to znači za putovanje Hrvatske u Pariz

Švedska rukometna reprezentacija pobijedila je Nijemce 34:31 u Kölnu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. siječanj 2024. 16:43

NJEMAČKA - ŠVEDSKA 31:34 (12:18)

KOLN - Lanxess Arena. Gledatelja 20.000. Suci: Pavičević i Ražnatović (Crna Gora).

NJEMAČKA: Wolff (9), Spath (1); Lichtlein, Golla 4, Heymann, Knoor 3, Zerbe, Koster 3, Weber 2, Uscins 8, Dahmke, Mertens 4, Steinert 2, Kolbacher 2, Katening 2 (2), Hafner 1.

IZBORNIK: Alfred Gislasson.

ŠVEDSKA: Palicka (17+1), Thulin (1); Carlsbogard 3, Darj 1, Pettersson, Karlsson 7, Wanne 3 (2), Claar 8, Pellas 1 (1), Lagergren 3, Gottfridsson 3, Bergendahl 3, Sandell 2, Nilsson, Johansson, Wallinius.

IZBORNIK: Glenn Solberg.

SEDMERCI: Njemačka 3 (2), Švedska 3 (3). ISKLJUČENJA: Njemačka -, Švedska 6 minuta (Sandell 14, Bergendahl 20, Darj 60).

IGRAČ UTAKMICE: Andreas Palicka.


Prva europska bronca za Švedsku, nakon pet zlata i jednog srebra. Švedska je izborila s tom pobjedom i direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu, dok će Njemačka u kvalifikacije, u skupinu s nama u ožujku iz koje će dvije selekcije naći svoj put za OI. U skupini će, uz Hrvatsku i Njemačku, biti Austrija i Alžir.

Švedska je prije sudara za treće mjesto bila favorit po svemu i to se pokazalo. Deveta utakmica ostavila je traga na Njemačkoj koja nema tu kvalitetu. Švedska obrana se postavila gusto u sredini, nije bilo prolaza za Nijemce, Carlsboragrd i Darj su odradili lavovski dio posla sakrivši Gollu, dok su svaku njemačku izgubljenu loptu Šveđani kaznili lakim golovima s kojima su poveli šest razlike na poluvremenu.

Stoga je trebala Njemačka u drugom dijelu puno rizika, ali na kraju Eura nije više imala snage. Zamah su dobili sredinom drugog dijela nakon nekoliko uzastopnih promašaja Šveđana. Smirio je to Solberg timeoutom i Švedska se brzo popela na pet golova prednosti. Opet se spustila Njemačka na -1 šest minuta prije kraja, ali Palicka je primirio Lanxess Arenu s tri fenomenalne obrane. Posljednji "metak" opalio je Felix Claar.

Sada imamo i kompletne turnire za OI, čiji će domaćini biti određeni sljedećih dana. Prvi kandidat za domaćina u našoj skupini je Njemačka. Na OI su se već plasirali Danska, Francuska, Švedska, Japan, Argentina i Egipat.

SKUPINA A: Španjolska, Slovenija, Brazil, Bahrein.

SKUPINA B: Njemačka, Hrvatska, Alžir, Austrija.

SKUPINA C: Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. ožujak 2024 16:29