INA FASSBENDER Afp
EUROPSKO PRVENSTVO

Njemačka prošla prvu prepreku do polufinala, protiv Hrvatske domaćini će ići na sve ili ništa

U posljednjem susretu trećeg kola drugog kruga skupine u Kolnu Njemačka je s 35:28 pobijedila Mađarsku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2024. 22:22

Njemačka – Mađarska 35:28 (18:17)

KOLN Lanxsess Arena. Gledatelja 20.000. Suci: Jorum i Kleven (Norveška)

NJEMAČKA: Wolff (8), Spath (1); Lichtlein, Golla 4, Heymann 4, Fisher, Knorr 4 (2), Zerbe, Koster 8, Weber, Uscins, Hafner 4, Dahmke 3, Mertens, Steinert 4 (1), Kohlbacher. Izbornik Alfred Gislasson

MAĐARSKA: Palasics (2), Bartucz (3); Sipos, Boka, Ligetvari 1, Fazekas 2, Banhidi 1, Szollosi, Szita 1, Ancsin 6, Bodo 4, Ilić, Rosta 5, Lekai 4 (2), Hanusz, Imre 2. Izbornik Chema Rodriguez

SEDMERCI: Njemačka 3 (3), Mađarska 2 (2)

ISKLJUČENJA: Njemačka 6 minuta (Koster, Golla, Knorr), Mađarska 2 minute (Banhidi)

IGRAČ UTAKMICE: Julian Koster


U posljednjem susretu trećeg kola drugog kruga skupine u Kolnu Njemačka je s 35:28 pobijedila Mađarsku i stigla nadomak polufinalu. Nijemci su, uz Francusku koja je već prošla, najbliži polufinalu u skupini u Kölnu. Za to joj treba pobjeda protiv Hrvatske u srijedu, a kako mi izgledamo to i neće biti teško.

Bila je to utakmica na život i smrt. Nijemci nisu smjeli izgubiti ni bod da bi izborili šansu za plasman u polufinale. Ušli su u utakmicu sa bodom manje od Mađara i gledali smo izjednačeno prvo poluvrijeme. Mađari su bolje ušli u susret u prvom redu zato što je Njemačka igrala lošu obranu, a Wolff i Spath nisu mogli obraniti ništa. Bolju obranu nisu igrali ni Mađari pa je prvi dio je završio sa 35 golova na obje strane što je za takvu utakmicu bilo previše.

Nijemce je predvodio sjajni Sebastian Heymann koji je bio i strijelac i asistent i jedini je držao ritam s Mađarima koji su imali čak i raspoloženije vratare, ali su ih napadačke greške koštale da iz plusa odu u minus.

Mađarska obrana bila je loša, a onda je u drugom dijelu naglo dodatno popustila. Suci su odradili svoj dio posla i Njemačka se popela na pet velikih golova razlike. Bilo je to dosta da susret mirno dovedu do kraja.

Tako kolo prije kraja u Kolnu imamo poredak: Francuska 8 (+17), Njemačka 5 (+6), Mađarska 4 (+3), Austrija 4 (-4), Island 2 (-12), Hrvatska 1 (-10) (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:26