Armando Broja 

 News Images Ltd/alamy/alamy/profimedia
NE SNALAZI SE U LONDONU

Protivnik Vatrenih strahuje zbog najveće zvijezde. Čude se i izostanku bivšeg igrača Osijeka

Na pripremama će posebno motriti povratnika u reprezentaciju Reya Manaja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. ožujak 2024. 15:22

Albanska nogometna reprezentacija, na papiru najlakši suparnik Hrvatske na Euru, odigrat će dva prijateljska susreta. U petak stižu u Parmu, gdje će odmjeriti snage sa Čileom, a tri dana kasnije na redu je Švedska u Stockholmu.

Albanci strahuju za formu Armanda Broje, svoje najveće zvijezde. Centarfor nije iskoristio ponuđenu minutažu u Chelseaju pa je početkom veljače završio na posudbi u Fulhamu, ali ni na drugoj londonskoj adresi ne cvjetaju mu ruže. Zasad se, pored rastućeg Brazilca Ricarda Muniza, mora zadovoljiti ulascima s klupe. Bivši reprezentativac, nekoć i izbornik Albanije U-21 Redi Jupi nastoji smiriti strasti.

- Broja će biti na Euru, to je sto posto sigurno. Poziv mu je zajamčen čak i da uopće ne igra u Fulhamu, prekvalitetan je u odnosu na ostale reprezentativce. Kako god odigrao u nadolazećim prijateljskim ogledima, bit će na raspolaganju za Euro - kaže Jupi, a ipak ima i jednu primjedbu na Sylvinhove uzvanike.

Naime, čudi se što na listi nije našao Mirlind Daku, koji je od 2019. do 2023. bio član Osijeka, no stalno na posudbama, a ljetos je potpisao za Rubin Kazan.

- Iznenađen sam što je Daku izostavljen, pretpostavljam da Sylvinho želi testirati mlađe igrače. Mislim da bi i Daku trebao naći svoje mjesto na Euru.

Albanci će posebno motriti Reya Manaja. Davnih dana gledali su ga kao veliku nadu, igrao je za brojne klubove Italije i Španjolske, između ostalih za Inter i, kao posuđeni igrač, za Barcelonu, ali nije se probio u velikanima. Sada mu je 27, prije godinu dana ostao je bez kluba nakon što ga je Watford otpisao te u kolovozu postao igračem Sivasspora.

- Drago mi je da sam nakon godinu dana ponovo s reprezentacijom. Ozljede su uništile moju formu, sada se osjećam spremnim za Euro i moram to dokazati izborniku već u prijateljskim utakmicama - poručuje treći strijelac (15) turske Superlige.

Dodajmo da će s naše pozicije biti zanimljivo vidjeti hoće li dinamovac Arber Hoxha debitirati u reprezentativnom dresu, dok Lokomotivin Jon Mersinaj čeka priliku za drugi nastup.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. ožujak 2024 15:22