Filip Glavaš

 Cropix
‘TUGA I RAZOČARANJE‘

Reprezentativci potpuno utučeni: ‘Još uvijek sam vruć... Ne znam što je pošlo po krivu, ali u jedno sam siguran‘

Mađarska je bila bolja i slavila s 29:26 i tako Hrvatsku ostavila u velikim problemima
Piše: SNObjavljeno: 20. siječanj 2024. 20:02

Hrvatska je šokirana u Kölnu. Mađarska je bila bolja i slavila s 29:26 i tako našu reprezentaciju ostavila praktički bez mogućnosti za osvajanje medalje. Nakon susreta pred kamere RTL televizije stao je Filip Glavaš.

- Dali smo sve od sebe, čestitam svim dečkima borili smo se do kraja. Nažalost nije išlo ne znam gdje smo pogriješili. Vruć sam još trenutno, teško mi je reći gdje ‘pošlo po krivu - rekao je Glavaš pa dodao:

Disali smo zaista kao jedan još od prvog dana priprema. Sve smo skupa prošli i znamo koliko vrijedimo i koliko možemo, no nažalost ovo je sport.

Glavaš smatra kako je ovo bila važna lekcija za Hrvatsku.

- Ne bih rekao da je ovo rezultat neiskustva, dečki su svi profesionalci u velikim klubovima. Ne mogu reći ništa protiv nikoga, a siguran sam da ćemo sazrijeti i naučiti nešto iz ovoga - kaže Glavaš pa dodaje:

- Imali smo previše tehničkih pogrešaka, a i njihov golman je imao 17 obrana. Štekao nam je ponovno i napad s igračem više. Moramo još sve procesuirati i vidjeti što nije štimalo. Zasigurno ćemo u preostalim utakmicama dati sve od sebe i ići na pobjedu, kao što smo to htjeli i danas. Ići ćemo ‘na glavu‘ u svakoj utakmici, svakoj minuti i svakoj sekundi do kraja.

Nakon utakmice izjavu za medije dao i je i Lovro Mihić.

- Nismo ušli dobro u utakmicu, falilo je dodatne agresivnosti. Kasnije smo se uspjeli vratiti, no nismo uspjeli ostvariti ono što smo htjeli. Promašivali smo neke šuteve koje smo jednostavno trebali zabiti.

U sličnom tonu nastavio je i Zvonimir Srna.

- Nismo od početka bili pravi, nismo imali tu energiju kao u prethodnim utakmicama. Bili smo zaista prazni. Ne znam što se dogodilo, spojimo neke dvije dobre stvari, pa odmah povežemo s četiri loše. Prvi ja sam takav bio. Bilo je opet puno tehničkih pogrešaka, a nije išao ni napad s igračem više.

Naš golman Matej Mandić odigrao je vrlo dobru utakmicu skupivši 9 obrana uz postotak od 33% obranjenih šuteva. Pred kamerama je istaknuo već dobro poznate naše mane.

- Teška utakmica s jako velikim ulogom. Možda jednostavno nismo toliko iskusni. Tužni smo i razočarani što smo pokleknuli. Nametnuli su nam svoj ritam, usporili nas te nam nisu dozvolili da igramo brzu igramo kakvu smo imali kroz ovaj turnir. Propustili smo previše zicera, a i njihov golman je imao 17 obrana. Loši smo bili u napadu, u obrani je bilo otprilike dobro, no sve u svemu jako loše. Dat ćemo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo u narednim utakmicama. - zaključio je Mandić

Razočaran nakon utakmice bio je i Veron Načinović.

- Ne znam što bih rekao, jako mi je teško i žao što smo izgubili. Pokušali smo se tehnički pripremiti na jedan način, no oni su se znali adaptirati na našu obranu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:01