Mia Brkić

 VANESA PANDZIC Cropix
VEĆ POTVRDILE VIZU ZA EURO

Savršen epilog: Kraljice šoka natrpale mrežu nedoraslih susjeda, sve je bilo jasno već u 14. minuti

Ivica Obrvan iskoristio je utakmicu da bi pružio priliku igračicama s manjom minutažom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. travanj 2024. 19:41

HRVATSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 33:19 (17:8)

ZAGREB – Sutinska vrela. Gledatelja 600. Suci: Charalambos Charalambous i Efstathios Efstathiou (Cipar). Delegatkinja: Svetlana Obučina (Srbija).

HRVATSKA: Bešen (16), Pijević; P. Posavec, Šenvald 2, S. Posavec 3, Mičijević 1, Milosavljević 2, Kalaus 4, Ježić 2, Pavlović 3, Burić 3, Brkić 4, Šimara, Mamić 5(4), Birtić 1, Prkačin 3.

IZBORNIK: Ivica Obrvan.

BOSNA I HERCEGOVINA: Gudelj 2 gola (12); Šumelj 2, Latifović, Vrančić 1, Topčić 4(1), Demić, Husić 1, Bošnjak, Pandža 2, Isić 5(1), Alikadić, Bašić Salkić, Ćosić 2, Hadžiabulić.

IZBORNIK: Adnan Bašić.

SEDMERCI: Hrvatska 5(4), Bosna i Hercegovina 2(2).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 moin. (Kalaus 2+2, Birtić), Bosna i Hercegovina 2 min. (Lafitović).

IGRAČICA UTAKMICE: Lucija Bešen.


Hrvatske rukometašice potvrdile su vizu za Europsko prvenstvo još u srijedu pobjedom u Grčkoj, a kvalifikacijski ciklus zaključen je u svečanom raspoloženju u Podsusedu, gdje je HRS širom otvorio vrata za gledatelje.

Za kraj je naša reprezentacija upisala očekivanu pobjedu 33:19 protiv slabašne Bosne i Hercegovine te tako zaključila natjecanje na drugom mjestu u kvalifikacijskoj skupini 1, iza Rumunjske koja je ostvarila maksimalan učinak.

Izbornik Ivica Obrvan iskoristio je ovu utakmicu kako bi pružio priliku i igračicama koje su kroz kvalifikacije imale manju minutažu. Tako su od prve minute krenule Lucija Bešen na vratima te Lara Burić na desnom krilu i Mia Brkić na crti.

Ovom prilikom doista nije bilo potrebe za aktivacijom iskusnih Katarine Ježić ili Ćamile Mičijević od samog početka, suparnik koji nije dorastao bio je idealan za isprobavanje nekih drugih varijanti. Spomenuti dvojac u igru je ušao na početku drugog poluvremena...

image

Dejana Milosavljević

VANESA PANDZIC Cropix

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i u 14. minuti već je praktički riješila pitanje pobjednika, na semaforu je bilo visokih 10:2. Burić i Brkić uz Kristinu Prkačin i Stelu Posavec prednjačile su u pogađanju mreže BiH, a uz dobru obranu svoj je posao na visokoj razini odrađivala vratarka Bešen.

Na odmor je Hrvatska ponijela prednost od 17:8, a i u nastavku je izbornik Obrvan nastavio s rotacijama, nastojeći održati visok intenzitet. Međutim, početak nastavka donio je male probleme, Hrvatska je dugo bila bez pogotka, razbranila se Anica Gudelj, ali je u 36. minuti za 18:10 zabila Stela Posavec.

image

Navijači

VANESA PANDZIC Cropix

Vidjelo se da Hrvatska ne igra na maksimumu, došlo je do opuštanja. Obrvan je reagirao, pozvao je minutu odmora kod 23:14 u 46. minuti i podsjetio svoje igračice da je u drugom poluvremenu rezultat izjednačen.

No, teško je bilo probuditi ‘uspavane ljepotice‘ u utakmici bez rezultatskog značaja, i na tome će izbornik sa svojim suradnicima morati raditi u sljedećim mjesecima kako bi u reprezentaciji pristup uvijek bio na najvišoj mogućoj razini. S druge strane, igračice BiH u nastavku su zaigrale bolje i angažiranije te su tako uspjele izbjeći potop koji se mogao naslutiti na kraju prvog poluvremena. Na kraju su naše ipak dodale malo gasa te je završilo 33:19 za Hrvatsku.

image

Katarina Pavlović

VANESA PANDZIC Cropix

Europsko prvenstvo će se od 28. studenoga do 15. prosinca ove godine održati u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, a gradovi domaćini bit će Beč, Innsbruck, Debrecen i Basel. Bit će zanimljivo vidjeti što Hrvatice mogu napraviti na novom velikom natjecanju nakon što su na Svjetskom prvenstvu ostale korak do plasmana u četvrtfinale i osiguravanja olimpijskih kvalifikacija. Ždrijeb skupina održat će se 18. travnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 19:42