MICHAEL TAEGER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
UPUĆEN SLUŽBENI PRIGOVOR

‘Cirkus kakav dugo nije viđen!‘ Pljušte reakcije na odluku u LP, hrvatski reprezentativac bio je u nevjerici

Klub i poljska rukometna javnost ogorčeni načinom na koji je završila druga četvrtfinalna utakmica
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. svibanj 2024. 21:23

Poljsko Kielce ove sezone neće sudjelovati na završnom turniru rukometne Lige prvaka, u četvrtfinalu je prolaz izborio Magdeburg. Aktualni europski prvak prošao je na Final Four nakon boljeg izvođenja sedmeraca nakon što je na domaćem terenu pobjedom od 23:22 nadoknadio minus od jednog pogotka iz Poljske (26:27).

Nakon uzvrata u redovima Kielcea zavladali su ogorčenje i nevjerica. Magdeburg je dvije minute prije kraja imao 23:21, naš Igor Karačić smanjio je na -1. Nakon dugog napada kojeg domaćin nije iskoristio, Daniel Dujšebajev je pod prekršajem uposlio Artioma Karaljoka koji se našao u odličnoj poziciji. Da je pogodio, Kielce bi prošlo u Köln.

Međutim, tada su na scenu stupili švedski suci Mirza Kurtagic i Mattias Wetterwik.

Označili su prekršaj, vratili loptu na 10 metara, a vrijeme je isteklo. Šokiralo je to rukometaše Kielcea pa je Karačić kleknuo pred suce i sklopio ruke u nevjerici, a isto je napravio i trener Talant Dujšebajev. Dakako, Kurtagic i Wetterwik nisu imali namjeru promijeniti svoju odluku kojom su pogurali Magdeburg na Final Four.

image

Karačić kleknuo pred suca

ARENASPORT/SCREENSHOT

Na službenoj stranici EHF-a o tome, dakako, nećete pročitati ništa, no zato su poljski mediji puni reakcija iz Kielcea.

’’Suci su donijeli kontroverznu odluku koja je poljskoj momčadi oduzela priliku za prolaz u regularnom vremenu utakmice. Kao posljedica stigli su penali u kojima je Kielce izgubio. U klubu se osjećaju oštećenima te će tražiti pravdu putem formalnih kanala’’, izvijestila je poljska televizija.

Jasno je da su Kielceovi igrači bili uzdrmani čudnom sudačkom odlukom te pri izvođenju sedmeraca nisu zadržali maksimalnu koncentraciju.

’’Industria Kielce uložit će prigovor zbog posljednjeg napada, za to ima 24 sata. Platit će 1000 eura’’, objavio je poljski novinar Damian Wysocki.

Razni poljski rukometni stručnjaci oglasili su se putem društvenih mreža, nazivajući sudačku predstavu “cirkusom kakav dugo nije viđen”, te uz komentare da nije lako igrati “sedam protiv devet”. Neki idu tako daleko da tvrde kako “EHF ubija sport”... (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:24