BEAUTIFUL SPORTS/WUNDERL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PET PITANJA PETKOM

Domagoj Duvnjak: Zagreb smo dobili za 10 minuta, to mu je dobra škola. A mi želimo osvojiti - sve!

‘Pokušali su izolirati Winceka i Overbyja, igrati s njima jedan na jedan, na tome se razbila igra Zagreba‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. rujan 2023. 09:10

Kiel je projurio Arenom, bio je znatno bolji od Zagreba koji nije imao odgovor za silinu njemačkog prvaka kojeg je predvodio Domagoj Duvnjak. Filip Jicha je pokazao kako iz Duvnjaka izvući najbolje. Bio je u svojim minutama kao ‘apaurin‘ za mladu momčad i napadački sa dva bitna gola i obrambeno. Naravno to je dobro za nas kada je riječ o reprezentaciji, ali ne i za Zagreb koji se nije baš dobro proveo u četvrtak.

1. Prvi dojam nakon pobjede Kiela?

Bila je dobra utakmica, nama posebna jer smo ušli nakon dva poraza oprezno, Zagreb ima dobru momčad, na žalost po njih utakmica je riješena u prvom dijelu. Mrkva odličan na golu, odlična obrana, polukontra – kontra, sve ono što nas krasi - reći će Domagoj Duvnjak, gost naše rubrike "Pet pitanja petkom".

2. Visoke ambicije su uvijek uz vas?

Naše ambicije su uvijek osvojiti sve, u bilo kojem sastavu Kiel bio. Mi smo dobro posložena momčad, ako imamo dobar dan možemo svakoga dobiti, ali ako nemamo možemo od svakoga i izgubiti. U svakom slučaju je minimalni cilj biti među dva u prvenstvu i na dva Final foura u Kupu Njemačke i u Kupu prvaka. Što se mene tiče, ja sam dobro, zdravlje služi, fizika i psiha su OK. Ako si mogu nešto poželjeti je da nema ozljeda. Trener me više koristi u obrani i to mi odgovara. Ostanem ponekad i u napadu, što je opet dobro.

image

Domagoj Duvnjak

MARKO TODOROV Cropix

3. Gdje ste slomili Zagreb?

Zagreb je izgubio utakmicu za 10 minuta, krivica je to naše obrane i Mrkve na golu. Pokušali su izolirati Winceka i Overbyja, igrati s njima jedan na jedan, ali njih dvojica su sjajno reagirali, bili su neprelazni i na tome se razbila igra Zagreba. Teško su prolazili zagrebaši, ali to im je dobra škola s kojom će sigurno rasti kroz sezonu.

4. Niste briljirali svih 60 minuta, dojam je bio da ste gas dodavali po potrebi?

Imali smo krizu u drugom dijelu, dosta smo rotirali, ali su nam pomogli zagrebaši tehničkim pogreškama da utakmicu mirno privedemo kraju. Uz sve to Mrkva je ponovo bio u odličnom izdanju.

5. Kakav je plan za dalje?

Sada nam dolazi nešto lakši period, nemamo Bundesligu, imamo Szeged doma, pa iza toga Pelister vani. Znam da to izgleda dobro, ali imali smo i Melsungen doma, pa su nas natukli i dobili pet razlike. Bilo je ružno za gledati. Nema lakih utakmica i sigurnih pobjeda koliko god to nekad tako izgleda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 16:31