RK PPD ZAGREB
VELIKO POJAČANJE

‘Došao sam u Zagreb igrati završnicu Lige prvaka! Stiglo je vrijeme da se napravi korak kojeg svi žele‘

‘Ovo mi nije odskočna daska, dapače, vjerujem da ćemo već iduće godine izboriti Final Four.‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. lipanj 2022. 23:31

Dugo dugo takvo pojačanje nije sletjelo u Kutiju šibica. U petak je dvogodišnji ugovor s prvakom potpisao Vuko Borozan. To je svakako top pojačanje za Zagreb koji će s njim bude li zdravlja trebao biti znatno jača momčad nego dosad. Iza Borozana je jako zanimljiva karijera. Počeo ju je u Cepelinu u Crnoj Gori, pa ga je uzeo Split, pa ga ni Split nije htio, pa je dobio šansu u Karlovcu i tu je sve počelo. Bio je visok, mlad, prilično 'drven', rukometno tehnički nesavršen, ali je u momčadi u kojoj su bili Cindrić i Mandalinić polako napredovao. Igrao je prvo obranu, onda sramežljivo i pomalo napad i to mu je bila ulaznica za jači rukomet.

U godinama koje slijede izrastao je u ponajboljeg šutera današnjice, lijevog vanjskog koji jednako igra u oba pravaca, iznimno efikasnog i reklo bi se nezadrživog. Nije odmah sve išlo glatko, prvo Metalurg, pa njemački Lübbecke, dok se nije skrasio u Vardaru i tamo doživio svoje blistave trenutke začinjene s naslovom europskog prvaka. Potražio je potom sreću u Veszpremu, gdje je također pokazivao puno, bio u finalu Lige prvaka, pa se prije godina otputio u Katar i tamo igrao za iznimno jaki Al Arabi i Katar napustio s naslovom Emir kupa svladavši Al Rayyan 31:26. Al Arabi je klub u kojem je do dolaska u Barcelonu igrao Youssef Ben Ali, a igra i nekadašnji Zagrebov igrač Žarko Marković.

Dakle, prvo pitanje otkud Vuko Borozan u Zagrebu, jer ponuda je bilo i 'vrištećih' u posljednje vrijeme otkad ste napustili Veszprem?

- Zagreb nije slučajan odabir i nije nikakva odskočna daska. Meni je čast biti dio kluba s takvom tradicijom. Puno bolje pričam na terenu i jedva čekam da to krene. Očekujem iskorak na terenu i vjerujem da ćemo izboriti nastup na Final fouru Lige prvaka iduće godine. Vjerujem u njega.

Puno ste toga odigrali i to na vrhunskoj razini. Posljednja epizoda nam je manje poznata, bili ste u Kataru?

- Katar sam izabrao jer sam se želio posvetiti više obitelji, danas naime imam troje male djece. Bio je to za mene pun pogodak, jedno drugačije shvaćanje svega. Igrao sam na visokoj razini, posljednju utakmicu odigrao početkom svibnja kada smo osvojili Emir kup. Osjećam se dobro, nisam imao težih ozljeda posljednje četiri godine, tako da mogu reći da sam u dobrom stanju. Zadovoljan sam proteklom godinom.

Nije vam Zagreb nepoznanica?

- Nije, znam mnoge igrače, s nekima sam i igrao, s Čupićem sam osvojio Ligu prvaka. Dobro znam i trenera Obrvana koji radi odličan posao, a ni grad kao grad Zagreb mi nije nepoznanica. Imam tu familije, uostalom sin mi se rodio u Zagrebu. Ne osjećam se ovdje kao stranac. Često sam tu bio dok sam igrao u Veszpremu, tako da mogu reći sve najbolje.

Ovo je ujedno i vaš povratak u Hrvatsku?

- Iskustva s Hrvatskom su velika. Sve je počelo u Karlovcu i došao sam u Zagrebu završiti priču, a ne gledati ga kao odskočnu dasku. Moj cilj je da se Zagreb vrati u vrh europskog rukometa.

Kako vam se na terenu čini ovaj Zagreb?

- Za mene je Zagreb uvijek 'tu negdje', prisutan, uvijek u priči i mislim da je sada sazrelo vrijeme da se učini taj korak koji svi žele. Planovi su me zadovoljili, poklapaju se s mojima. Mislim da imamo odličan sustav igre, odličnog trenera, jako dobru obranu i veliki prostor za napadački napredak.

Bilo je puno ponuda?

- Ponude su normalna stvar, nema tu ništa čudno ni neočekivano. Kod mene se ništa nije promijenilo kada je riječ o ambicijama. Ovdje su bili i Lisičić i Marković, pa mi ni s te strane nije nepoznanica doći u ovu sredinu. Supruga je presudila da izaberem Zagreb, jer troje djece traži svoje – iskreno je zaključio Vuko Borozan.

Broj 87?

- Nosio sam taj broj i u Vardaru i u Veszpremu, ima simbolike vezano za suprugu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. listopad 2024 20:03