Ronald Goršić/Cropix
KAOS U ZRAČNOJ LUCI

Drama u Frankfurtu: rukometaši Zagreba zapeli na aerodromu i nemaju gdje prespavati, problemu se ne nazire kraj

Iako im je od EHF-a sugerirano da "pokušaju stići na vrijeme", morali bi odgoditi susret
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. veljača 2023. 18:48

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu zorom krenuli su put Portugala. Iz zagrebačke zračne luke poletjeli su u Frankfurt, ali su tamo naišli na velike i nepredviđene probleme. Naime, u Frankfurtu je taj dan otkazano više od 200 letova Lufthanse, a među njima i let prema Portu koji je bio krajnja destinacija Zagreba.

Oko 15.000 putnika tako se našlo u velikom problemu, među njima i zagrebaši koji su zapeli na velikoj europskoj zračnoj luci. Nisu mogli van aerodroma, jer je gužva bila ogromna, a svi hoteli zauzeti, nisu mogli prema Portu, jer letovi su otkazani, pa su se koncentrirali na klupe po aerodromu u nadi da će se situacija rasplesti. S njima su bili i švedski suci koji su trebali suditi utakmicu u Portu.

Kontaktirali su EHF iz kluba obavijestili ih o problemu, no kako je utakmica u četvrtak, iz Beča je, od strane voditelja natjecanja Marcusa Glasera, sugerirano da pokušaju stići do Porta na vrijeme. Ako nada i postoji, nema garancije da će to uspjeti cijela momčad, ali je i veliko pitanje što bi to bilo da momčad uopće dođe na utakmicu nakon cijelog dana provedenog na aerodromu.

EHF bi tu utakmicu morao odgoditi, jer je došlo do nepredviđenih okolnosti za koje nije kriv PPD Zagreb, jer svaka druga situacija u ovom slučaju bila bi neregularna. Inače, do zastoja u Frankfurtu kako stoje u službenom priopćenju Fraporta došlo je zbog neuspjelih željezničkih inženjerskih radova koji su oštetili širokopojasne kabele i utjecali na IT sustav.

Usput, zagrebaši bi se doma trebali vraćati iz Portugala preko Frankfurta, a za petak je najavljen veliki štrajk osam najvećih aerodroma u Njemačkoj. U subotu, inače, od 19.00 PPD Zagreb u prvenstvu Hrvatske dočekuje Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:54