Miloš Kos

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
KAKVA ŠTETA

Dramatičan kraj u Areni: Zagreb imao doprvaka Europe na koljenima pa jedva spasio bod

Hrvatski prvak bio je bolji kroz cijelu utakmicu, ali na koncu se mora zadovoljiti remijem
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. studeni 2023. 20:21

ZAGREB - KIELCE 22:22 (11:10)

ZAGREB Arena. Gledatelja 6.500. Suci: Amar i Dino Konjičanin (BiH)

ZAGREB: Mandić (17+1), Panjtar; Kos 5, Ćavar, Walczak 3, Faljić, Klarica 3, Gojun, Srna 3, Sirotić, Čupić 3 (2), Dibirov 3 (1), Kavčić 1, Glavaš, Morales 1, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić

KIELCE: Walach, Wolff (12+1); Oleyniczak 2, Wiaderny 1, Konkoud 2, Sićko 1, A. Dušebajev 2, Tournat 3, Karačić 3, D. Dušebajev 4, Thartarsson, Paczkowski 1, Gebala, Karaljok 1, Nahi 2. Trener Talant Dušebajev

SEDMERCI: Zagreb 4 (3), Kielce 1 (0)

ISKLJUČENJA: Zagreb 12 minuta (Faljić 16, Srna 25, 43, Suholežnik 34, Kavčić 39, Gojun 52), Kielce 8 minuta (Karaljok 33, Paczkowski 41, Sićko 47, Gebala 54)

Kakva luda utakmica, Zagreb je osvojio bod protiv Kielca. Mogao je i dva, ali mogao je ostati i bez ičega, No, bod protiv ovakvog sastava je kapital koji će se sigurno negdje vidjeti.

Bolje popunjene tribine Arene najbolje su rekle da se u četvrtak odigrava nešto posebno u Zagrebu. Došlo je Kielce, dvostruki uzastopni finalist Lige prvaka zadnje dvije godine, osvajač Lige prvaka malo ranije. Dobar je bio Zagreb, preporučio se dobrim igrama u posljednje vrijeme i mirisalo je na derbi makar je na papiru poljski sastav bio veliki favorit.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Nekoliko detalja u sastavima za promjenu. Kielce je bilo bez Moryta na desnom krilu, počeo je Paczkowski, pa je brzo ušao Konkoud. U Zagrebov tim se vratio Srna nakon dugog odsustva, makar je bilo upitno koliko može dati s obzirom da je s momčadi trenirao samo jednom u posljednja četiri tjedna.

Odlično je Zagreb otvorio, bio je brz, Matej Mandić koji je bio briljantan na vratima dao im je početni zamah. Zanimljivo je da su brzo realizirali polukontre, da je tu puno dao Srna, da je obrana s njim bila odlična. Naravno da su prema Alexu Dušebajevu trebali igrači teže kategorije, pa je za početak tamo blizu njega bio Srna, a nakon njega Faljić. Sredinu s Karaljokom i kasnije Tournatom držali su Gojun i Walczak. I makar je Zagreb mijenjao i dva igrača u pojedinim momentima, to je izgledalo jako dobro.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Zagreb je poveo 7:3, Talant Dušebajev je morao time outom prekinuti Zagrebov juriš. Kielce se nakon toga stabiliziralo, posebno obrambeno, dosta su se povlačili, a Zagreb je pokušavao naći prolaze kojih je bio sve manje. Možda je u nekim trenucima falio šut iz vana, više odlučnosti u samom prolazu, ali opet na vratima Poljaka bio je sjajni Nijemac Andreas Wolff koji nije obranio količinski kao Mandić, ali je obranio niz teških lopti i pokazao što znači za svoju momčad. Srna je dvaput zabio iz polukontre u naletu, Dibirov je zabio penal lobom čime je razgalio publiku, ali je onda Wolff pokazao da je pravi vratar, obranio je penal Dibirovu, zaustavio Srnu, obranio neke detalje kojima se Kielce vratilo u utakmicu na 10:10 u 23. minuti.

I tu se počela voditi velika borba u kojoj su glavnu riječ imali vratari. Posebno je briljirao Matej Mandić koji je na vratima Zagreba u prvom dijelu imao čak 12 obrana i Zagreb je nekako uspio izvući poluvrijeme u svoju korist, minijaturom Klarice. No, sa 12 obrana Mandića šteta je da ta prednost nije bila i veća od jednog gola. Kielce je ipak bilo s druge strane… Uglavnom, kako god publika je mogla uživati u sjajnom rukometu, najboljem europskom rukometu i to je bila super nagrada za ove sezone najbolje popunjenu Arenu.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Drugi dio je počeo napadački, utakmica se igrala gol za gol. Zagrebov je padao u igri jedan na jedan u obrani i to je bio najveći problem u tom dijelu utakmice. Pa su se na to nadovezala isključenja, što je uvijek teško braniti protiv jakih momčadi kao što je Kielce. No, onda se Sićku ukazao Matej Mandić, Zagreb je imao priliku za +2, ali Wolff je obranio, Konkoud je imao prazan gol i bilo je ponovo egal – 17:17.

A onda je ipak Zagreb uspio otići na 19:17 uz isključenje Sićka, Čupić i Mandić digli su Arenu na noge i Poljacima je postalo teško. Držao ih je samo Wolff. Imao je Zagreb dvije prilike za +3, ali je Daniel Dušebajev smanjio na jedan razlike uz isključenje Gojuna koje je pak dalo vjetar u leđa Poljacima. Jednom riječju – uzbudljivo.

Na +1 gol Čupića iz penala prije toga Woff dvaput skida zicere Walczaka. Kielce napad na 21:19 za Zagreb s time outom Dušebajeva. Mandić skida penal Karačiću na +2. Zagreb ne uspjeva na +3, Alex Dušebajev uspijeva za -1 i time out Zagreb.

Kreće Kielce agresivnije sa Konkoudom u obrani, uspijeva do 22:22 golom Tournata. Zagreb zadnji ne koristi, Srna ne uspijeva, Kielce ima 17 sekundi do kraja i time out. Konkoud skače s krila, Mandić brani, šuta na prazan gol, protivnika, Daniel Dušebajev lovi i tu je kraj za 22:22.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:13