ROBERTO PFEIL Afp
SPEKTAKL U KÖLNU

Favoriti su ispali u polufinalu: Ono kad najbolji niti ne dobiju priliku igrati za veliki pehar

Dvostruki prvak Europe i momčad koja je najviše potrošila posljednjih godina igrali su za 3. mjesto
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. lipanj 2023. 14:24

E, to je Liga prvaka, to je Final Four u Kölnu, to je ona priča u kojoj nema favorita. Barcelona i PSG, koji su ove sezone igrali najbolji rukomet, ispali su u polufinalu.

Barcelona koja je dvostruki uzastopni prvak Europe, koja ove sezone nije izgubila baš nijednu utakmicu u Ligi prvaka, ispala je zato što je loše izvodila sedmerce koji su joj lani donijeli naslov prvaka Europe protiv Kielca. Barcelona koja je u finiš ušla s velikom prednošću, jer je Magdeburgu zbog teške ozljede otpao prvi igrač Kristjansson, Barcelona koja je znala da je Smits u tom slučaju igrač odluke, a koja uopće nije zatvorila Smitsa u posljednjem napadu Magdeburga. Događa se i najboljima. PSG je pak zaključio svoj put zbog posljednje lopte koju je Wolff obranio Prandiju, jedne jedine lopte. E, to je Final Four u Kölnu, dvije super zanimljive i spektakularne utakmice, pune tribine sa preko 20.000 gledatelja, spektakl u pravom smislu riječi.

image
ROBERTO PFEIL Afp

Steins zna da je 24 premalo

PSG ponovo nije uspio i to je deprimirajuće za klub koji pokušava od 2016. kada je prvi puta došao u Köln. Novcem su sagradili sve, ali Ligu prvaka ne mogu osvojiti. Ove sezone Raul je čak napravio sustav kakav dosad nisu imali, ali nije pomoglo. Sve je izgurao Raul. I to da je ostao ove sezone bez Gerarda, Remilija i Hansena, i da na raspolaganju nije imao Nikolu Karabatića, i da je morao štedjeti Prandija da bi izdržao drugo poluvrijeme u polufinalu. Deprimirajuće, sasvim sigurno, ali vrhunski profesionalizam progovorio je na kraju iz Luca Steinsa, prvog asistenta Lige prvaka i vjerojatnog MVP-a sezone...

- Zabili smo samo 24, obično zabijemo 30 ili više i tu smo po mom mišljenju izgubili utakmicu. Kielce je napravio jako dobar posao u obrani, stvarno su iskusna momčad na ovoj razini, gdje se utakmice odlučuju u obrani. Stvarno sam razočaran, naravno, ali nadam se da će nam ova utakmica biti korisna u budućnosti - zaključio je sjajni Nizozemac.

image
MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp

Penali su lutrija

Usudit ćemo se reći da je Ortega koji je u Barceloni najiskusniji sa sedam naslova Lige prvaka propustio s klupe boriti se i za osmi. Barca je bila odlična, onda je Ortega izgubio konce. Zavarala su ga tri briljantna poteza Makuca, jer je u igri jedan na jedan Barca izgubila kontinuitet i Magdeburg je to strpljivo kažnjavao izuzetnom realizacijom od preko 90 posto u drugom dijelu. Zavarao ga je i Dika Mem koji se ozlijedio, rekao da može, a realno nije mogao i one svoje lopte koje inače zabija nije uspio zabiti, pa je voda išla na mlin Magdeburga. Eto, najiskusniji je ‘izgubio’ konce i Barca se na kraju nije uspjela izvući. Promašiti četiri penala u raspucavanju zvuči nevjerojatno za Barcu, najviše činjenica da su tri od poda uputili pokraj gola Mike Jensena koji je napravio sjajan respekt igračima Barcelone. Tako je Magdeburg ostao i treću godinu u nizu nepobjediv za Barcelonu, čime se rijetko tko na svijetu može pohvaliti.

- Mislim da smo izgubili zbog svojih grešaka. Lani smo na penale dobili, sada smo izgubili na penale, to je valjda sport - zaključio je trener Barcelone Carlos Ortega.

- Teško je ovako ispasti, ali dali smo sve od sebe i nismo uspjeli. Penali su uvijek lutrija. U drugom dijelu smo griješili, njihov vratar je bio odličan. Znali smo da se takve stvari događaju, ali teško je predvidjeti na ovakvoj utakmici. Vježbamo penala, ali sa četiri promašena ne možeš dalje - dodao se na trenera naš Luka Cindrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 02:35