Miloš Kos (Zagreb)

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
DRAMA U ARENI

Gojun: ‘Izgubili smo bod, nismo ga osvojili‘. Dujšebaev: ‘Jedan igrač Zagreba je imao show‘

‘Kako god išli smo 300 na sat i odigrali veliku utakmicu‘, rekao je trener Zagreba
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. studeni 2023. 21:15

Veliku utakmicu vidjela je Arena u četvrtak. Zagreb je bio hrabar, milimetar od pobjede, ali je iskusna poljska momčad uzela bod i imala meč loptu.

Andrija Nikolić, trener Zagreba mogao je biti zadovoljan nakon utakmice.

- Strašna su momčad Poljaci i kada bismo tako gledali možemo biti zadovoljni s bodom, ali kako smo imali dva u rukama moramo malo i žaliti. Nismo se snašli na njihovih 5-1, prebrzo smo ulazili u pasivno, ali kako god išli smo 300 na sat i odigrali veliku utakmicu. Drago mi je da nas je Arena ponijela u tim trenucima.

Sada idete u Kielce?

- Od Zagreba uvijek treba očekivati takvu borbenost i želju. Pokazalo se da se možemo nositi sa svima i to očekujemo u Poljskoj - zaključio je Nikolić.

Miloš Kos odigrao je još jednu odličnu utakmicu, ali ovaj puta nije na kraju odlučivao.

- Izgledali smo odlično, zaslužili smo dva boda, ali dobro smo završili s jednim i možda je to najrealnije na kraju. Bili smo i iznad mogućnosti. Publika nam je bila osmi igrač ljudi su prepoznali naš rad i vide da smo svima konkurentni. Idemo u Kielce kao i u Szeged nedavno dati najbolje od sebe. Bod od Aalborga, od Szegeda, od Kielca… Te tri utakmice su trebale završiti u našu korist, ali malo nesretnih okolnosti, nervoze koštalo nas je i mislim da će se u budućnosti to početi vraćati.

Talant Dujšebaev, trener poljskog sastava realan na kraju:

- Oba tima zaslužuju čestitke za borbu i odličnu izvedbu iako je bilo puno grešaka. Golman Mandić imao je show danas, on je glavni razlog da nismo uspjeli do pobjede, ali dobro i bod je nakon ovakve utakmice dobar i idemo dalje. Skupina je jako teška, neizvjesna, ima svakakvih rezultata i bit će ih do kraja i više. Važno je da se dignemo i kada ne igramo dobro.

Alex Dujšebaev najbolji igrač Kielca kaže:

- Dobar rukomet, teška utakmica, sport te nekad nagradi, nekad ne. Zagreb je bio dobar, nama je problem bio neigranje Moryta, a vjerujem da ćemo se do uzvrata dobro pripremiti i nastaviti utrku za vrh.

Jakov Gojun, kapetan Zagreba, nakon sjajne obrambene utakmice u kojoj je Zagreb od velikog sastava primio samo 22 gola, poručio je:

- Izgubili smo bod, nismo ga osvojili. Mislim da smo odigrali veliku utakmicu protiv sjajnog protivnika koji je bio motiviran. Imali smo neke zastoje u izvedbi, u prvom dijelu nakon 7:3, jer nije lako protiv takve momčadi držati ritam. I na kraju na 5-1 koji su oni imali sa Konkoudom na koji se možda nismo najbolje snašli. Na kraju nas je publika vrhunski popratila i možemo biti ponosni na sve ovo. Već smo na 6 bodova, istina je da nam sve stvari ne idu na ruku, ali sam uvjeren da s ovakvim pristupom i igrom imamo veliku šansu za prolaz. Sada idemo u Kielce, neće nam biti lako, oni će se malo bolje odmoriti jer su prošli tjedan bili na Super Globeu, ali ćemo se potući kako treba i vidjeti sve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:26