RONALD GORSIC Cropix
LIGA PRVAKA

Goluža nakon poraza: ‘Preiskusni su oni da nas ne bi kaznili, ali smeta me to svađanje sa sucima...‘

‘Šteta, previše smo sedmeraca promašili. Pet sedmeraca, pet razlike na kraju‘.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. veljača 2023. 23:19

Zagreb je poginuo hrabro u srijedu. Magdeburg je bio bolji i zaslužio bodove slaveći 31:25.

Slavko Goluža, trener zagrebaša nakon poraza kaže:

- Dobro smo držali, ali kada se promaši toliko penala, zicera i napravi toliko tehničkih greška rezultat je samo posljedica. Magdeburg je preiskusna momčad da to ne bi kaznila. Ono s čim nisam zadovoljan je poštovanje dogovora da puštamo njihovu vanjsku liniju između 1 i 2, no oni su nas lomili, mi nismo poštovali dogovor i Kristjansson nam je napravio velike probleme. Stiskali su nas i uspjeli su u tome. Mali kiks pretvore u svoju veliku šansu, to je osobina vrhunske momčadi. Portner im je bio na visini zadatka. Na njegove obranjene lopte su se odvojili.

Nema vremena za plakanje?

- Za 48 sati idemo na put u Porto. Ali, ono što me zasmetalo je diskutiranje sa sucima, gubljenje fokusa. Obrana je bila OK, agresivna čvrsta, ali preiskusni su oni da nas ne bi kaznili. Oni su dosta mijenjali i po tri igrača obrana - napad, možda smo mogli veći pritisak napraviti, ali oni su toliko uigrani da se tu nema to dodati.

A što ćemo s penalima?

- Ja ću se skinuti pa šutnuti, što da kažem – pokušao je utjehu pronaći Goluža. Možda je bilo respekta pram vratarima, koje je je više trebalo vagati. Ali i to jedna od kvaliteta. Nije sve do izvođača, tu je i do vratara. I nisu samo penali problem, nego i ziceri sa 6 metara.

Karpo Sirotić nakon utakmice makar mu je rođendan djelovao je razočarano.

- Šteta, previše smo sedmeraca promašili. Pet sedmeraca, pet razlike na kraju. Mislim da smo igrali dobru utakmicu, a kada smo imali priliku vratiti se nismo to napravili kako treba. Mislim da su nam se u nekim momentima u nudili, ali mi smo reagirali polovično ili slabo i to nas je na kraju koštalo poraza. Ništa, moramo sada misliti kako dobiti u Portu.

Davor Ćavar u finišu je zabio četiri gola i dobro zamijenio ne baš raspoloženog Dibirova.

- Statistika je manje važna, željeli smo, ali nismo dobri bili u pravim trenucima. Kad smo stizali nismo zabili zicere i tu je utakmica prelomljena na stranu Magdeburga.

Bennet Wiegert, trener Magdeburga imao je veliki razlog za zadovoljstvo.

- Vrlo smo sretni, dobili smo tešku utakmicu i dva boda s kojima smo blizu ostvarenja cilja drugog mjesta. Naravno, to sada moramo potvrditi u posljednjem kolu u skupini. Igrali smo dobri utakmicu. Na kraju je ispalo lagano po rezultatu, pet razlike, ali nije tako bilo. Zato sam jako zadovoljan načinom na koji je momčad reagirala u ovoj situaciji.

Vladan Lipovina, Crnogorac u dresu Magdeburga zaključuje:

- Za nas je bila vrlo bitna utakmica. Zagreb je agresivna momčad i ima nekoliko iskusnih igrača. Dobro se smo se pripremili i to se vidjelo u našem nastupu. Imamo težak raspored koji nas čeka i moramo ostati maksimalno koncentrirani na ono što nas očekuje.

Da, sada će u Leipzig, pa im dolazi Dinamo Bukurešt i nakon toga vodeći Fuchse Berlin. Stvarno težak raspored.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2023 22:19