Luka Lovre Klarica

 DAMIR KRAJAC Cropix
OKRŠAJ U ARENI

Hrvat progovorio o spektaklu u Zagrebu, ali i reprezentaciji: ‘Razočaran sam, želio sam biti dio toga‘

‘Pariz je naravno favorit, kako to izgleda protiv njih imali smo priliku vidjeti prije nekoliko mjeseci‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. veljača 2023. 16:34

Reprezentacija nije baš bila sjajna uvod za Zagrebov nastavak nastupa u Ligi prvaka. No, odlične Zagrebove igre posebno u finišu sezone, pobjede protiv Veszprema, Wisle i bod u Bukureštu ponovo su probudile publiku i ako je suditi po traženju ulaznica za dolazak PSG-a trebao bi to biti rekord ove sezone u Areni. To je stvar koja je jako nedostajala Zagrebu i samo dokaz koliko konkurentnost utječe na nju.

Zagreb je ponovo konkurentan, makar ni danas protiv PSG-a koji je vodeći sastav skupine ispred Veszprema i Magdeburga neće biti favorit. No, papir je tu najmanji problem. Zagrebova glava je visoko, ali mora biti jako oprezan jer je protivnik izuzetno opasan i u stanju je i najmanju pogrešku protivnika pretvoriti u svoju prednost.

Nije imao Zagreb protivnika na razini Pariza u priprema, možda je najbliže bila tome utakmica s Celjem u Labinu nedavno, jer i Celje je dio Lige prvaka, ali tada su zbog SP-a mnogi igrači bili izvan sastava, pa je sliku neuputno po tome donositi. Goluža je sastav pokušao postaviti na manje jakim utakmicama inzistirajući na disciplini i angažmanu. Uspio je, koliko je to bilo moguće. PSG je nakon SP otvorio polusezonu kup pobjedom u Chartresu. Nije briljirao, nije bio kompletan, vrlo je upitno hoće li biti i u Zagrebu, jer ozljede muče Nikolu Karabatića i Kamila Syprzaka. No, kako god PSG je izuzetno jak, ima iskusne igrače i za njih je utakmica kao u Zagrebu rutina. Zagreb im tu rutinu želi pokvariti. Hoće li uspjeti, vidjet će se.

Luka Klarica je veliki adut zagrebaša. Odlični mladi ljevak polako se ustalio u Ligi prvaka, sa Mađarom Csabom Leimteretom čini jako dobar tandem na desno strani i ono najvažnije – napreduje. Po mnogima je bila velika pogreška da ga nije bilo na SP, da nije odigrao na njemu utakmice protiv SAD, Maroka, Bahreina i Belgije, idealan za mladog igrača, pa probao koliko može protiv Danske i Egipta.

- Razočaran sam i ja, želio sam biti dio toga, dao sve od sebe, ali je izbornik taj koji odlučuje i to je bilo to. Nadam se da će biti još prilike. Odmah nakon Poreča vratio sam se u klub i nastavio s radom.

Kako ozljeda koja vas je mučila u prvom dijelu sezone?

- Sve u najboljem redu, dobar sam, zdrav, motiviran.

Dolazi vam Pariz?

- To je veliki izazov za nas, posebno nakon što smo sjajno odigrali završnicu prvog dijela sezone i sada nastojimo u tome napredovati. Pariz je naravno favorit, kako to izgleda protiv njih imali smo priliku vidjeti prije nekoliko mjeseci.

Lagano ste poraženi?

- I to, mislim da je bilo 9 razlike, bilo ej i 10. A primili smo 40 golova i tako je s njima nemoguće igrati. Mi smo u tom susretu u Parizu napravili bezbrojne tehničke pogreške i oni su to jednostavno iskoristili. Tako s njima ne smijemo ponovo. Njima trebaju tri sekunde kada osvoje loptu da to naplate i jako je teško onda igrati.

Što je to opasno kod Pariza?

- Za nas je bila njihova polukontra. Drugo, izuzetno su fizički snažni i igrati s njima jedan na jedan je stvar koja jako umara. U tom smislu mislim da moramo bolje reagirati.

U kakvom ste kao momčad stanju?

- Dojam je da je dobro, da smo se nakon SP uspjeli ponovo posložiti, makar bi bilo idealno da smo onda nastavili kada smo bili u dobroj seriji. No, dobro, radili jesmo, mislim da smo se popravili i nikome ne priznajemo da je bolji do nas dok to ne dokaže na terenu.

To je nešto novo?

- Moram priznati da je Goluža u tom smislu donio dosta promjena, da je momčad dobro odreagirala. I to je svakako plus. Znate, svaki trener donese nešto novo. Ja nisam dugo u svemu, ali meni je nakon Vorija, Šole i Obrvana Goluža četvrti trener u kratkom periodu i od svakog se nešto može naučiti. Sve je to iskustvo, kao i ovakve utakmice s Parizom. Taj osjećaj da si blizu, a izgubiš 10 razlike, je nešto dragocjeno i jako se treba poštovati. Ne, znam meni se čini da smo mi dobra mlada momčad i da to želimo pokazati i jako sam sretan kada ljudi dođu i podrže nas, jer tada znam da radimo nešto dobro. Ja sam bio klinac u Zadru kada sam gledao Zagrebove utakmice u Ligi prvaka pred punim tribinama i to je nešto zbog čega zavoliš to što radiš. I zato se veselim ovakvim izazovima kao protiv Pariza.

Dobro stojite na putu do cilja?

- To je dobro, ali to nas ne smije voditi. Moramo razmišljati kako osvojiti još neki bod, zašto u dobroj situaciji ne ugroziti i GOG koji je ispred nas samo jedan bod, a mi igramo kod njih i u Portu koji vjerojatno neće uspjeti proći. Mislim da tako trebamo gledati, a ne samo razmišljati hoće li tri boda biti dosta – zaključio je mladi Zagrebov ljevak Luka Klarica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 07:35