FRANK MOLTER Dpa Picture-alliance Via Afp
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Hrvati u lovu na Final Four: Barca i Cindrić riješili dvojbe, neizvjesno u Kielcu, Duvnjak traži čudo s Kielom

Wislina trojka Mihić - Lučin - Šušnja u Magdeburgu traži plasman u polufinale
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. svibanj 2023. 14:45

U srijedu i četvrtak igraju se uzvratni susreti četvrtfinala rukometne Lige prvaka. Bolji iz tih dvoboja igrat će na završnom turniru u Lanxess Areni u Kölnu 17. i 18 lipnja za naslov prvaka Europe. Ždrijeb polufinala bit će nakon što se odigraju četvrtfinalni dvoboji.

Nakon prvih utakmica gotovo je izvjesno samo da će Barcelona na Final Fouru braniti dvostruki uzastopni naslov prvaka Europe, jer sa sedam golova prednosti iz Danske ulazi u uzvrat u svojoj Blaugrani. I za GOG koliko god bio dobar s najboljim strijelcima Lige prvaka Pytlickom i Madsenom i najboljim vratarom Thulinom, to je nemoguća misija. Barca je odigrala dominantan susretu u Odenseu, GOG to nije mogao pratiti.

- Bit će ovo jako teška utakmica za nas, jer Barcelona ima sjajnu momčad koja i kada se promijeni na terenu funkcionira besprijekorno. Naravno, ne predajemo se, ali oni su jako dobri - iskren je Simon Pytlick uoči gostovanja u Barceloni.

Kiel se ne smije otpisati

U Barci su naravno oprezni, odigrano je tek prvih 60 minuta i ne misle uletjeti u probleme.

- Moramo zadržati poštovanje za protivnika. Bilo je dobro u Danskoj, ali uvijek može i bolje - zaključak je slovenskog srednjaka Domena Makuca.

Svi ostali dvoboji su neizvjesni. Naizgled najmanje u Parizu gdje PSG ulazi sa +4 gola prednosti u odnosu na Kiel. Ali Kiel je Kiel, ima Landina na golu i svima je jasno da tu ništa još nije odlučeno, makar su Nijemci u velikim problemima, bez Johanssona i Weinholda.

- Kiel je jedno od mjesta u Europi gdje je najteže pobijediti, tako da smo vrlo zadovoljni našim rezultatom iz prve utakmice. Prve sezone kad sam igrao Ligu prvaka s Parizom, nisam baš shvatio važnost toga, ali s vremenom shvatiš da je to trofej koji se najviše računa, koji je svaki veliki igrač u rukometu osvojio. Uzbuđen sam zbog mogućnosti da ga i ja jednog dana osvojim. Ovo su utakmice zbog kojih se trenira svaki dan. Svi smo svjesni da nije ništa gotovo, čak su me na to opomenuli i moji roditelji. Nema smisla razmišljati o zabavi Final foura ako nisi kvalificiran, zar ne? Nisam iznenađen našim dometom ove sezone, osjećao sam energiju od prvih dana, znao sam da možemo ciljati visoko - riječi su sjajnog ljevaka Parižana Ferrana Solea.

Iz Kiela poruka Sandera Sagosena...

- Naravno da se nismo predali. Imali smo probleme s realizacijom u prvom susretu, jer je PSG odlična momčad. Zabili su nam puno lakih golova i ako to spriječimo imat ćemo šansu, koliko god ona izgleda daleko.

Najveće će uzbuđenje biti u Kielcu gdje domaćin s egalom iz Veszprema dočekuje Veszprem. Po viđenom u prvom susretu Kielce je u prednosti, ali s Veszpremom ove sezone nikad ne znaš. Jako opasna momčad.

- Egal u Mađarskoj je dobar rezultat za obje momčadi. Napravili smo sjajnu utakmicu. Čak i da je bilo tko dobio pet, šest razlike, ne bi bilo ništa gotovo. Veszprem je odlična momčad koja je kaznila naše greške u momentu makar smo imali plus u prvom susretu. I to najbolje govori o uzvratu koji slijedi - kaže najbolji igrač Kielca Alex Dušebajev.

S druge strane drugi sjajni ljevak Nedim Remili, koji se pokazao kao veliko pojačanje Veszprema i koji je došao baš iz Kielca kaže:

- Pobjednik će proći. Uvijek je zabavno igrati protiv bivših suigrača, posebno na ovako visokoj razini. Igrati četvrtfinale Lige prvaka je privilegija, mi smo sretnici što će izvući maksimum od momčadi.

Maksimalno šest Hrvata u Kölnu

I na kraju Magdeburg s egalom iz Plocka dočekuje Wislu. Magdeburg je u velikim problemima, ozlijeđenima Magnussonu, Saugstrupu i Bergendahlu u Poljskoj su se priključili Weber i Kristjansson pa trener Wiegert ima jako tešku situaciju. Ohrabrili su se vikend pobjedom u Bundesligi nad Löwenom i nastavljaju utrku s Kielom za naslov, ali kako izdržati to je najteže pitanje trenutno. Wisla je u velikoj šansi. I ovako je senzacija sezone, plasman na Final Four bio bi pravo malo čudo.

- Ovo je teška situacija za nas, ali se s njom moramo nositi. Sad sam kao trener pred izazovom i raspoložen sam za to. Pokušali smo promijeniti cijelu našu igru ​​unutar 48 sati, dok su za to su obično potrebne godine. Jako sam ponosan na momčad koja je napravila izvanredan posao protiv Löwena i to je stvar koja obećava. Za to je potrebno puno karaktera. Damgaard nije iznenađenje, osam godina je s nama i dobro znam što može. Zato želim biti optimist uoči utakmice s Wislom - kaže trener Magdeburga Bennet Wiegert, koji je u Plocku kada su ga pitali za komentar šutio.

- Bili smo odlični u prvom susretu u Plocku, najbolji ove sezone, ali sada moramo biti još bolji. Najvažnije da smo u igri za prolaz - kaže uoči uzvrata u Njemačkoj trener Poljaka, Španjolac Xavi Sabate.

U igri na Final Four su i hrvatski aduti. Cindrić je s Barcelonom gotovo sigurno tamo, u Kielcu će pasti odluka Karačić ili Štrlek, Duvnjak će čudo tražiti s Kielom u Parizu, Wislina trojka Mihić - Lučin - Šušnja u Magdeburgu.

ČETVRTFINALE LP

Magdeburg - Wisla (srijeda, 18.45)

Prva utakmica: 22:22

(Damgaard 8/Mihić 4)

PSG - Kiel (srijeda, 20.45)

Prva utakmica: 31:27

(Prandi 6/Sagosen 9)

Kielce - Veszprem (četvrtak, 18.45)

Prva utakmica: 29:29

(A. Dušebajev 6/Eledraa 6)

Barcelona - GOG (četvrtak, 20.45)

Prva utakmica: 37:30

(Cindrić 9/Madsen 9)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:23