Filip Jicha

 EIBNER PRESSEFOTO/MARCEL VON FEHRN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
HALO, DANSKA

Hrvatski kapetan i ekipa upute dobivali preko telefona iz dnevnog boravka: ‘15 minuta je bilo dovoljno‘

Utakmicu Kiela je vodio pomoćnik, koji je na poluvremenu dobio sve informacije od trenera Filipa Jíche
Piše: SNObjavljeno: 26. studeni 2023. 14:41

Unatoč vodstvu 27:21 u 52. minuti utakmice, rukometaši Kiela morali su se zadovoljiti s jednim bodom na gostovanju u Danskoj. Aalborg je u posljednjih osam minuta zabio šest uzastopnih pogodaka i osigurao remi pred svojim navijačima.

No trener momčadi njemačkog prvaka, čiji je kapetan Domagoj Duvnjak, utakmicu nije vodio s klupe, nego iz dnevnog boravka. Filip Jicha (41), dugogodišnji češki reprezentativac, a danas trener Kiela, nije otišao na gostovanje zbog bolesti, ali je svejedno sudjelovao u utakmici.

Naime, prema pisanju Bilda, Jicha je utakmicu gledao na televiziji, iz udobnosti vlastitog doma, u društvu obitelji koja je također bolesna. Utakmicu je vodio njegov pomoćnik, Christian Sprenger, koji je s trenerom razmjenjivao ideje u poluvremenu putem telefona.

- Čuli smo se na poluvremenu, 15 minuta nam je bilo dovoljno da razmijenimo ideje i osiguramo važne bodove za našu momčad. Dečki su odradili dobar posao, bilo je zabavno gledati utakmicu na TV-u, ali nismo imali nikakav kontakt za vrijeme utakmice, to bi možda bilo previše - rekao je Jicha za Bild.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:15