GORAN MEHKEK Cropix
TOTALNA DOMINACIJA

Hrvatski prvak oduševio u Ligi prvaka: ‘Ovo je Zagreb kakav želim uvijek u nadi da će nam se publika vratiti‘

‘Momčad je odradila lavovski dio posla i to nam se počelo vraćati s obranama‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. rujan 2023. 07:13

Veliko je zadovoljstvo s razlogom bilo na licima zagrebaša nakon utakmice. Teško se sjetiti kada je netko u Ligi prvaka nastradao od Zagreba 11 golova razlike. Zagreb je izgledao kao ozbiljna europska momčad.

Andrija Nikolić, koji je preuzeo momčad nakon odlaska Slavka Goluže, imao je razloga biti zadovoljan.

- Nismo očekivali tako uvjerljivu i laganu pobjedu. Znali smo da zabijaju puno golova iz tranzicije i to nam je bilo osnovno spriječiti. Uzeli smo im njihovo najjače oružje. U igri 6 na 6 bili smo pokretljivi i rezultat je to pokazao.

I gdje je sad prava istina o Zagrebu, Kiel, PSG ili Kolstad?

- Samo vraćanje u obranu bila je razlika u odnosu na Pariz. Da smo to imali u Parizu bio bi drugačiji rezultat.

Pobjeda vrijedi duplo.

- Za ovakvu momčad takva pobjeda vrijedi puno, jača samopouzdanje i vraća vjeru da nismo prolaznici protiv kojih će se unaprijed upisivati bodovi - zaključio je Nikolić.

Matej Mandić, mladi vratar od kojeg se očekivalo da krene, krenuo je u najboljem svjetlu. Bio je junak velike pobjede, skoro 15 minuta bez primljenog gola.

- Momčad je odradila lavovski dio posla i to nam se počelo vraćati s obranama. Primiti 13 golova iz igre od takve momčadi, trčati dobro nazad, imati disciplinu igre to je sve bilo jako važno za naš uspjeh.

Jakov Gojun, kapetan Zagreba, "podebljao" je iskustvom Mandićeve riječi kao prvi igrač te obrane..

- Uvijek bih želio da Zagreb ovako izgleda. Neke naznake toga pokazali smo u Parizu, a u ovoj utakmici je sve išlo od ruke. Igrali smo jako dobro svih 60 minuta. Oni su momčad koja zabija puno golova, oni su u porazu u norveškoj ligi prošli vikend zabili 30 golova, a mi smo ih spustili na 13 iz igre i to je Zagreb kakav bi želio uvijek u nadi da će nam se publika vratiti. Zabio sam tri gola, ne sjećam se kada se tako nešto dogodilo, možda nekad prije u Berlinu. Da imam i napadačku ulogu, nešto kao Syprzak u Parizu i to je izgledalo dobro.

Cuni Morales igrao je veliku utakmicu i pokazao da je pravo pojačanje za Zagreb. Silno je snažan, teško ga je čuvati u igri jedan na jedan, a ima i praćku za pohvaliti o čemu svjedoči osam golova.

- Igrali smo jako dobro, sve je funkcioniralo onako kako smo dogovorili. Zadovoljan sam, lijepo mi je u Zagrebu, tu sam s kompletom obitelji i sve što sam želio mi se ispunilo. No, idemo dalje, Liga prvaka je tek počela.

Stian Gomo, pomoćnik Christiana Bergea, došao je pred novinare umjesto šefa koji je očito bio neraspoložen.

- Zagreb je dobar tim i igrao je odličnu utakmicu, to nas nije iznenadilo. Obrana Zagreba je bila izrazito jaka i za nas veliki problem tim više jer je golman imao veliki broj obrana. I poraz koliko god je visok je zaslužen.

Vetle Aga prvi čovjek obrane norveške reprezentacije nije se pokazao:

- Golman je bio ključ. Zagreb je odigrao jako dobru utakmicu svih 60 minuta na visokoj fizičkoj razini u obrani. Znali smo da će biti teško u Zagrebu, ali nismo očekivali tako visok poraz. Morat ćemo naći način kako se popraviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 00:36