DAMIR KRAJAČ/Cropix
LIGA PRVAKA

Hrvatski prvak protiv ponajboljeg napada Europe: ‘Možda bi nam Aleksandra Prijović mogla pomoći‘

U 4. kolu skupine A Zagreb u četvrtak od 18.45 u Areni dočekuje danski Aalborg
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. listopad 2023. 12:09

Zagreb u 4. kolu Lige prvaka u Areni u četvrtak dočekuje danski Aalborg. Protiv Kiela na startu zagrebaši su imali drugu posjetu Lige prvaka, a onda su ih protiv Kolstada navijači kaznili za lošu izvedbu pa je bilo znatno manje.

Nada je da će ih isto tako sada specifična zagrebačka publika nagraditi, tim više što je utakmica u super terminu koji se ne poklapa s nogometnim događanjem u Osijeku.

Aalborg je velika šansa za Zagreb, jer se radi o klubu koji spada u gornji dio kvalitete skupine, a svaki bod protiv takvog kluba je ogroman kapital koji se na kraju može i te kako osjetiti.

Aalborg je rekli bismo znatno kvalitetnija verzija Kolstada i bit će to jako teška utakmica za Zagreb u kojoj se mora biti minimalno na razini pobjede nad Kolstadom i ne odustati niti u jednom trenutku bez obzira na trenutni rezultat. Kiel je bio iz tog ranga, ali protiv Kiela je to izgledalo jako loše i osnovni cilj je da se tako nešto ne ponovi.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Zagrebaši su imali vremena za pripremu. Priključio im se Nenad Šoštarić koji će zasjesti na klupu nakon ženske reprezentativne akcije, a Andrija Nikolić kojem će to biti posljednja utakmica u ovom svojstvu kaže:

- Gospodin Šoštarić je bio, upoznali smo se, razgovarali smo. On je rekao da ne traži pomoćnika nego suradnika, ja se vidim u toj ulozi i to je to. Pripremamo momčad za Aalborg i vjerujem da će to biti OK.

Čeka vas jako težak posao?

- Da, Aalborg je vrhunska momčad s nizom igrača koji su već jako dugo nositelji na velikoj sceni. Napadački su možda i najbolja momčad u našoj skupini. Ono što smo radili odlično protiv Kolstada sada ćemo morati ponoviti, a to je vraćanje u obranu koje je jako važan segment protiv ovakve momčadi koja nas očekuje. Druga važna stvar koju mislim da možemo unaprijediti je naša tranzicija prema naprijed, što i nismo najbolje radili u proteklim utakmicama, a mislim da protivnik u ovom slučaju nudi takvu priliku. Aalborg ima svoja pravila, jako su uigrana momčad, ali u tim pravilima imaju i svoje minuse i mi ćemo to pokušati iskoristiti.

Izgubili su u Szegedu 7 golova razlike, a dobili u Kielcu?

- Da, razlika je bio Landin, zato je važno da njega ne razbranimo.

Imaju i oni problema, ozljede su im razbile tim?

- Oni su iskusna momčad, rade neke stvari perfektno, automatizmom i zato pobjeđuju. Što se nas tiče, ja se nadam da će to izgledati bolje nego protiv Kol stada. Imali smo jak ritam igre protiv Kolstada, sigurno da je Aalborgu isto problem skraćena rotacija i neće ni njima biti lako. No, to ovisi i o vratarima i o tehničkim pogreškama. Vidjet ćemo, pripremili se jesmo.

Očekujete li veću posjetu u Areni nego protiv Norvežana?

- Naš fizioterapeut Kajba je napisao da će Aleksandra Prijović doći na utakmicu i da bi nam to moglo pomoći. Ja očekujem da ćemo imati bolju podršku nego protiv Kolstada koja nam je isto bila od velike pomoći - zaključio je Andrija Nikolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:46