Marin Jelinić

 KEVIN DOMAS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Kevin Domas/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKI OKRŠAJ

Hrvatski reprezentativac protiv hrvatskog prvaka: ‘Sve osim naše pobjede bilo bi razočaravajuće‘

Jedan od dvojice hrvatskih reprezentativaca u dresu mađarskog Szegeda
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 26. listopad 2023. 14:47

Usudit ćemo se reći pred Mađarima da je Marin Jelinić veliko pojačanje Szegeda ove sezone. Kada je na kraju prošle sezone otišao Blonz, Frimmel je ostao sam i Szeged je odlučio dovesti Jelinića. To što on trenutno ne igra puno više samo je odluka trenera Karpatija, jer Jelinić obrambeno daje dimenziju plus i onako teškoj obrani Szegeda koja je možda i njihov najjači adut.

Kako “plivate” u Szegedu u novonastalim okolnostima, možda ste dosad navikli na više?
- To je neko pravilo u momčadi, igrate po 50 posto minutaže, od početka sezone je tako i do toga se drži - objašnjava Jelinić.

- Ja sam počeo protiv Kielca, sada protiv Zagreba neću, pa ću onu sljedeću opet početi. Tako je to. U Szeged me doveo Juan Carlos Pastor, španjolski trener kojeg sada više nema, zbog obrane 5-1 i “dvojke”. I to je to. Već sam naviknuo, uz Frimmela, na “pola - pola”, nemam problema u tom smislu. Previše u nekim situacija rotacija, ali je osnovni cilj da svi budemo zadovoljni, u formi. Osim toga, trener Karpati prvi puta vodi momčad.

Rezultati kažu da ste dobri, ali da dosta oscilirate, izgubite u Kolstadu 13 razlike, pa osvojite bod u Kielcu, svega tu ima...
- Osciliramo, to je činjenica, ali nakon devet godina s Pastorom je došlo malo drugačijeg rukometa što se slobode tiče, sada je bitno više, puno više se trči. Mislim da smo morali uzeti Parizu bodove kući, ali sve skupa kroz ove utakmice izgleda sve bolje. Kolstad je bio kiks, tamo smo se izgubili potpuno. Dotad se igralo s blokom, bez “tučnjave”, što je vrlo teško u ovoj konkurenciji u kojoj igra pregršt sjajnih šutera.

Sad vam dolazi Zagreb s kojim je Jelinić, dok je igrao s Nexe, godinama vodio velike bitke u domaćim natjecanjima. Ovaj put će se sresti u Ligi prvaka.
- Zagreb igra puno bolje nego prošle sezone, dosta su se oslobodili. Igraju jako obranu, kojoj će sigurno nedostajati Srna, ali bez obzira na to bit će čvrsta utakmica. Žao mi je za Srnu da se toliko muči, dok znam koliko smo skupa radili u Metkoviću i koliko ulaže da se takve stvari ne dogode. Znamo kakvi mogu biti, vidjeli smo protiv Kolstada da može biti svašta. Brojke kažu da je Zagreb primio dosad najmanje golova u Ligi prvaka.

I vaš plan je...
- Sve osim naše pobjede bilo bi razočaravajuće. Novi trener, uz Andriju Nikolića, Nenad Šoštarić kaže da dolazi pobijediti, ja kažem da je to OK i da bismo i mi rekli isto da igramo u Parizu.

Jeste li vi sve skupa zadovoljni u Szegedu?
- Jesam, makar sam imao još ponuda, htio sam Ligu prvaka i stvarno sam zadovoljan da mi se to ostvarilo.

Uskoro će reprezentacija?
- Vidim da je Mandić nastradao, ali se nadam da će biti sve OK. Bit će zanimljivo, mislim da imamo svoje adute, samo je važno da ih iskoristimo - zaključio je Marin Jelinić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 22:00