JOE KLAMAR/AFP/PROFIMEDIA Joe Klamar/afp/profimedia
INTERVJU ZA SN

Igor Karačić otvoreno o nepozivanju u hrvatsku reprezentaciju: ‘Znam da je ljude zanimalo - zašto?‘

Hrvatski reprezentativac nastavlja s odličnim igrama u poljskom Kielcu, s kojim čeka četvrtfinale Lige prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. travanj 2022. 15:03

Nije ga bilo na Euru u Mađarskoj u siječnju i to je bila jedna od glavnih tema. Logično, jer Igor Karačić je jedan od najboljih rukometaša poljskog Kielca, koje igra Ligu prvaka, plasiralo se u grupnoj fazi na prvom mjesto ispred Barcelone, PSG-a i Veszprema, Karačić je posljednjih godina bio prvi srednjak Eura 2020, najbolji igrač Final Foura Lige prvaka u Kölnu kada je Vardar predvodio do drugog europskog naslova. Repovi su naravno ostali, vukli se, no Karačić se nedavno vratio u reprezentaciju i ta priča je definitivno ostala u prošlosti.

Bio je na priprema nedavno u Varaždinu odakle su stigle dobre poruke od svih strana i to je svakako razlog da imamo pravio biti svi skupa optimisti.

Upoznao nove igrače

Počnimo s reprezentacijom, pitanjem je li vam i sada žao da niste bili dio tima za Euro?

- Vidi, uvijek je čovjeku žao, posebno kada zna da je dio toga, da toj priči nešto dao kao što je priči i donio. No, bilo pa prošlo, više se ne vraćam na to, sada mi je samo bitno da sam ponovo tu i veselim se svakom okupljanju. Nastup je teško komentirati, okolnosti su bile specifične.

Ovo u Varaždinu nedavno je bilo dobro?

- Ma, super. Rijetka je prilika za priprema u ovom dijelu sezone, a mi smo ih mogli odraditi kako treba. Meni je iskreno dobro došlo da upoznam neke nove suigrače s kojima dosad nisam imao priliku igrati. Mislim da smo stvarno dobri i da smo to odlučni pokazati na terenu. Volio bih samo da nas zdravlje posluži i da se pokažemo onako kako možemo.

Vas nije baš zdravlje služilo?

- Dobro, nije bilo dramatičnih problema, ali u cijelom rimu igranja dugi niz godina stalno se nešto vuče, pa se krpaš, a mislim da mi je u cijeloj toj priči sve dobro došlo da se resetiram u najboljem smislu riječi.

I zaključio je tu temu?

- Znam da je ljude zanimalo - zašto, ali ja ne vidim smisao odgovarati samo na takva pitanja, jer igram rukomet i nije mi to jedino što bih trebao. Nekako sam bježao zbog toga, jer mislim da nije bilo potrebno.

Zato u Kielcu igrate odličnu sezonu iznad očekivanja?

- Da, jako dobru. Moram priznati da je malo tko očekivao da ćemo u takvim okolnostima biti tako visoko u Ligi prvaka, da ćemo biti ispred Barce, PSG-a i Veszprema, jer je to mislim bila najteža skupina u povijesti Lige prvaka. No, Talant je to odlično vodio, stasali su nam neki novi igrači koji su poput Sicka, Oleyniczaka, Morita donijeli novosti, čak smo i nedostatke recimo braće Dušebajev zbog ozljeda uspjeli pokriti. No, koliko god smo bili dobri, koliko god smo napravili prednosti, činjenica je da ono najvažnije što će odlučivati tek slijedi.

Pušemo i na hladno

Ta priča ima i dodatak?

- Osminu finala Lige prvaka smo preskočili. Slijedi nam uskoro četvrtfinale u kojem će nam protivnik biti bolji iz dvoboja Porta i Montpelliera. Mi smo i lani bili dobri, a onda smo u osmini finala ispali od Nantesa, što nitko nije očekivao. Sad svi kažu Montpellier, a prije dvije godine isto je bio egal u Portu, pa je Porto u Montpellieru dobio 27:22 i poremetio mnoge planove. Tako da svi pušemo i na hladno, a ono što je bitno znati da nas između ta dva četvrfinala s kim god da bude između čeka gostovanje u Plocku u kojem će se odlučivati o naslovu prvaka Poljske,. Dakle, sve će se odlučivati samo u tjedan dana i koliko god mi dosad bili dobri, istina je da još ništa osvojili nismo.

Bit će težak tjedan?

- To je potpuno sigurno, a u Plocku nas do naslova nosi i minimalan poraz od jednog gola razlike. Naravno da nitko ne razmišlja o porazu, ali te utakmice u Poljskoj nose poseban naboj i za svaki su respekt, tim više što je i Wisla ove sezone odlična i jako blizu završnom turniru Europa lige.

Vi ste se u Kielcu udomaćili, u Skoplju će se početi ljutiti, još ako i Kielce dovedete do vrha…?

- Hahaha, lijepo mi je u Kielcu, makar Vardar i Skoplje ostaju iz mnogo razloga nezaboravna priča. Uostalom, tamo sam na neki način zbog privatnih razloga i domaći. Klub u Poljskoj je super, proteklih godina je bilo izvjesnih financijskih problema, ali se sada situacija stabilizirala, prošlost je, sve funkcionira na odličan način. Klub ide naprijed, pojačava se, raste u svakom pogledu, iduće godine će nam doći Skube, Konkoud, Remili… Ja mogu reći da sam produžio ugovor za još tri godine, da mi ovdje super u svakom pogledu. Da, sigurno da će dolaskom novih igrača i meni biti lakše nego dosad.

Samo da smo kompletni

Uskoro će Finska?

- Iskreno, veselim se, mislim da smo puni motiva pokazati se u pravom svjetlu. Osjetio sam to na okupljanju u Varaždinu. Naravno, za Finsku respekt, ali ne sumnjam u nas. Samo kažem, baš bih volio da smo jednom kompletni i da takvi i dobro pripremljeni odemo na neko veliko natjecanje. To je jako važno, važnije od svega. Vidjeli ste kako nam je malo nedostajalo u Švedskoj prije dvije godine, a jednostavno nismo uspjeli izdržati zbog svih problema. Svjetsko je veliki izazov za nas, tim više jer nismo bili u Tokiju - zaključio je Igor Karačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 07:01