Michal Stanczyk/Cyfrasport/Imago Sportfotodienst/Profimedia
OKRŠAJ U LIGI PRVAKA

Jedan od najvećih svih vremena: ‘Zagreb? Impresivni su, svi su viši od dva metra i teži od 100 kg‘

Talant Dujšebaev vrlo je oprezan uoči sutrašnjeg gostovanja Kielcea u Areni
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. studeni 2023. 12:22

Mlada nada Zagreba, srpski reprezentativac Miloš Kos, najavio je okršaj Lige prvaka protiv Kielcea (četvrtak, 18.45).

- Posljednje utakmice u Ligi prvaka nam moraju biti vodilja. S tom igrom imamo razlog za tražiti bodove protiv Kielcea. Ispali smo iz ritma na sedam dana, ali smo se vratili i nastavili s dobrim poslom i mislim da to ponovo dolazi na svoje - poručio je Kos.

Dobro izgledate ove sezone?

- Imali smo pad na početku protiv Kiela, onda smo se nakon toga dizali i vidjeli smo da se može. Energija je bila super, atmosfera isto. To što igramo četvrtak - subota tako je, nema tu nekog pritiska. Navikli smo, iako nije jednostavno igrati svaki drugi dan. Protiv Szegeda smo pokazali da vrijedimo, ali i protiv ostalih. Imali smo peh posljednjih pet minuta u Szegedu i Kielce nam je prva šansa da pokažemo drugačije.

image

Miloš Kos

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Protivnik je iznimno jak?

- U Ligi prvaka nema slabih, svi su popunjeni s odličnim igračima. Kako ćemo ih napasti, vidjet ćete na terenu. Imamo plan - zaključio je Miloš Kos.

Talant Dujšebaev, trener Kielcea, jedan je od najtrofejnijih ljudi u povijesti svjetskog rukometa. Opis njegovih igračkih i trenerskih trofeja više je nego impresivan. Ipak, Dušebajev je vrlo oprezan uoči utakmice u Zagrebu.

- Drago mi je da su naši povratnici iz ozljeda izdržali nedaće Super Globea. Odigrati četiri utakmice u pet dana bio je izazov. Naravno, vidjeli smo da im treba još malo vremena, jer su prvo poluvrijeme Alex i Sićko igrali vrlo dobro, ali u drugom poluvremenu sj već bili umorni. Zadovoljan sam odnosom igrača, ostaje šteta zbog utakmice protiv Magdeburga... Sad nas čeka Zagreb koji ima Čupića, Dibirova i Gojuna koji su osvojili sve trofeje. Naši protivnici zaslužuju poštovanje, njihovi nedavni rezultati pokazuju da će biti ozbiljan suparnik u svojoj dvorani. Obrana ove momčadi je impresivna, svi su viši od dva metra i teži od 100 kg. Zagreb već godinama igračima opskrbljuje hrvatsku reprezentaciju i odskočna je daska za transfere u Njemačku ili Francusku.

‘Naše gore list‘ u Poljskoj je Igor Karačić, jedan od najboljih europskih srednjaka u posljednjih desetak godina, koji prije gostovanja u Zagrebu poručuje:

image

Igor Karačić

FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

- Sretan sam što se 99 posto momčadi vratilo na teren, jer ne sjećam se kad smo posljednji put trenirali i igrali u punom sastavu. Turnir u Arabiji pokazao je da moramo još više raditi da bismo se vratili na sportsku razinu na kojoj smo bili prošle godine. Imam puno prijatelja u Zagrebu i to je jako dobra momčad. Tu je vratar Matej Mandić koji će uskoro biti prvi vratar hrvatske reprezentacije. Timur Dibirov ima 39, Ivan Čupić 37, ja 35 godina, ali oni su krila, samo moraju trčati. Imaju puno dobrih igrača, ali mislim da ih možemo pobijediti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:59